Välkommen till Safari

Surfa på webben, anpassa inställningar för enskilda webbplatser, shoppa säkert, läs webbsidor och förhindra störande avbrott.

Ett Safari-fönster med en webbsida för en tidskrift.
Webbplatsinställningar där du kan anpassa hur du surfar på enskilda webbplatser i Safari.

Anpassa inställningar för enskilda webbplatser

Välj hur du surfar på olika webbplatser. Om en webbplats exempelvis har liten text och små bilder kan du zooma in och på det sättet öka storleken. Om du vill anpassa webbplatser väljer du Safari > Inställningar och klickar sedan på Webbplatser.

En populär webbplats för shopping med Apple Pay markerat och dialogrutan som visar information om ditt köp.

Shoppa säkert med ett tryck

Shoppa säkert med Apple Pay i Safari på datorn. När det är dags att betala letar du reda på Apple Pay och slutför köpet via Touch ID på datorn, Face ID på iPhone X (eller Touch ID på andra modeller) eller på Apple Watch.

Safari-fönster med en läslista.

Läs webbsidor utan störningar – varje gång

Gör dig av med annonser och länkar på webbplatser så att du istället kan koncentrera dig på text och bild. Om du vill läsa alla webbsidor på det här sättet kontroll-klickar du på läsarknappen i det smarta sökfältet och väljer sedan Använd läsaren automatiskt på [webbplats].

Meny från det smart sökfältet som visar inställningar för aktuell webbplats.

Förhindra störande avbrott när du surfar

Du kan få lugn och ro när du surfar genom att stänga av ljud och video som tycks dyka upp från ingenstans. Kontroll-klicka i det sökfältet och klicka på Inställningar för den här webbplatsen. Håll pekaren till höger om Spela automatiskt, klicka på popupmenyn och välj Aldrig autouppspelning.

Läs mer om att anpassa, shoppa, läsa och stoppa avbrott med Safari.