Skapa ett delat album

När du har aktiverat iCloud-bilddelning är det enkelt att dela dina bilder och videoklipp genom att skapa ett delat album.

Öppna Bilder

Skapa ett delat album

1. Markera de bilder och videoklipp som du vill dela.

2. Klicka på delningsknappen i verktygsfältet och välj iCloud-bilddelning. Klicka sedan på Nytt delat album.

3. Ange ett namn för det delade albumet och skriv sedan in e-postadresserna för de personer du vill dela albumet med.

Om du vill att prenumeranterna ska kunna visa det delade albumet från en iOS-enhet ser du till att de använder e-postadresserna de använder till att logga in på iCloud.

4. Klicka på Skapa.

De inbjudna personerna får ett e-brev med en inbjudan om att prenumerera på ditt delade album.

Visa ett delat album

1. Klicka på ett delat album under Delat i sidofältet.

Du kan också klicka på Delat i sidofältet om du vill visa alla dina delade album i fönstret. Dubbelklicka sedan på ett delat album så visas det.

2. Klicka på Tillbaka-knapp om du vill visa alla dina delade album igen.

Avbryta delningen av ett album

Du kan sluta att dela ett album med särskilda personer genom att ta bort dem från listan över prenumeranter. Om du vill sluta dela ett fotoalbum helt kan du ta bort det.

VARNING: När du tar bort ett delat album raderas det omedelbart från din och dina prenumeranters enheter. Om du tror att dina prenumeranter vill behålla några av bilderna eller videoklippen bör du meddela dem så att de kan spara objekten innan du raderar det delade albumet. Se också till att du har hämtat alla bilder och videor som andra har lagt till i albumet och som du vill behålla. Bilderna du delar raderas inte från bildbiblioteket.

• Gör något av följande:

• Klicka på ett delat album i sidofältet, klicka på Knappen Samarbeta i verktygsfältet och klicka sedan på Radera delat album.

• Kontroll-klicka på det delade albumet som du vill sluta dela och välj sedan Radera delat album.

Visa aktiviteten för delade album

Om du vill visa den senaste aktiviteten i delade album – som vilka bilder som lagts till nyligen och vem som lagt till dem – använder du albumet Aktivitet som finns bland dina delade album.

Fönstret Bilder med albumet Aktivitet.
  • Klicka på Aktivitet under Delat i sidofältet och visa ändringar genom att rulla.