Använda en vinjettering

Använd en vinjettering till att göra bildens kanter mörkare och framhäva bildens mitt. Du kan justera hur mörk och hur stor vinjetteringen är tills du får det utseende du vill ha, och göra vinjetteringen mjukare för en mindre dramatisk effekt.

Bild med en vinjettering, med en mörkare ton längs kanterna.
  1. Dubbelklicka på en bild och klicka sedan på Redigera i verktygsfältet.

2. Klicka på Justera i verktygsfältet.

3. Klicka på visningstriangeln bredvid Vinjettering på panelen Justera.

4. Dra i reglagen för att justera vinjetteringen.

Vinjetteringsreglage på panelen Justera
    • Styrka: Gör vinjetteringen mörkare eller ljusare.

• Radie: Ändrar storlek på vinjetteringen.

• Mjukhet: Ändrar opaciteten för vinjetteringen, så att den framträder mer eller mindre tydligt.