Skapa smarta album

Ett smart album samlar och visar automatiskt bilder i biblioteket som uppfyller villkor som du anger. Du kan till exempel skapa ett smart album som automatiskt samlar alla bilder som föreställer barn enligt nyckelord som du har angett.

Miniatyr för ett smart album.

Öppna Bilder

Skapa ett smart album

1. Välj Arkiv > Nytt smart album.

2. Välj villkor i dialogrutan som öppnas.

Du kan ställa in ett eller flera villkor.

Dialogrutan Skapa smart album.
  3. Klicka på OK.

Det nya smarta albumet visas med de andra albumen.

I fortsättningen uppdaterar Bilder automatiskt det smarta albumet och lägger till nya bilder som uppfyller villkoren, och tar bort bilder som inte längre uppfyller dem.

Ändra villkoren för ett smart album

1. Markera det smarta albumet.

2. Välj Arkiv > Redigera smart album.

3. Gör ändringarna och klicka sedan på OK.