Visa bilder efter plats

Om du har en kamera med GPS-funktion (som iPhone har), eller om du har lagt till GPS-information för dina bilder, kan Bilder automatiskt visa dina bilder på en karta.

Fönstret Bilder med en karta med bildminiatyrer grupperade efter plats.

Öppna Bilder

1. Gör något av följande för att visa dina bilder på en karta:

• Klicka på Platser i sidofältet.

• Klicka på Bilder i sidofältet, klicka på platsen i rubriken för en samling eller ett ögonblick och rulla sedan ned till Platser.

Rubriken för ett ögonblick med platsen direkt under.
    • Klicka på Minnen i sidofältet, dubbelklicka på ett minne och rulla ned till Platser.

2. Gör något av följande:

• Visa bilder på en större karta: Dubbelklicka på miniatyren för bilden. Dubbelklicka på den igen om du vill zooma in eller visa den i ett rutnät.

Miniatyrer för bilder placerade på en karta.
    • Visa andra bilder som har tagits i närheten: Klicka på Visa bilder i närheten.

• Så här zoomar du in eller ut: Klicka på zoomningsknapparna. Klicka och håll om du vill zooma in eller ut kontinuerligt.

Zoomknappar på en karta.
    • Placera om kartan: Dra den.

• Visa kartan i olika format eller visa bilderna i ett rutnät: Visa kartan i olika format genom att klicka på Karta eller Satellit. Du kan också klicka på Rutnät så visas miniatyrbilder av bilderna grupperade efter plats.

Knapparna Karta, Satellit och Rutnät.

Om du vill få information om hur du lägger till eller ändra en plats för en bild läser du Lägga till titlar, beskrivningar med mera till bilder.