Använda AirDrop till att dela bilder

Du kan använda AirDrop till att på direkten dela bilder med en person i närheten som har en Mac eller iOS-enhet. Du behöver inte ställa in några speciella konton. Du och den person du skickar till behöver bara vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk eller ha en Bluetooth-anslutning.

1. Markera de bilder som du vill dela.

2. Klicka på delningsknappen i verktygsfältet och välj AirDrop.

Ett fönster öppnas där AirDrop-användare i närheten visas.

Obs! Om du inte ser den användare som du vill dela bilder med ber du den personen att aktivera AirDrop (på en iOS-enhet) eller öppna AirDrop i Finder (på en Mac).

3. Klicka på personen som du vill dela med. Klicka sedan på Klar.

Filer som har skickats via AirDrop sparas i mappen Hämtade filer. Om du överför en Live Photo-bild till mottagare med OS X 10.11.4 eller senare kan de se videon i Live Photo-bilden. De måste klicka på Öppna i Bilder i AirDrop-fönstret om de vill se videon. Om de klickar på Ta emot skickas endast stillbilden.