iCloud-anteckningar

Du kan lagra anteckningar på iCloud så att du kan visa och redigera dem på alla dina enheter och på iCloud.com. Anteckningar som lagras på iCloud visas under iCloud i sidofältet i programmet Anteckningar. Om iCloud inte visas i sidofältet måste du logga in på iCloud och slå på funktionen Anteckningar i iCloud-inställningarna.

• Välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på iCloud och markera sedan kryssrutan Anteckningar för att slå på funktionen.

Om en uppgraderingsknapp visas bredvid iCloud i sidofältet i programmet Anteckningar har du inte uppgraderat dina anteckningar än. Det här betyder att du inte kan använda styckestilar, checklistor, bilagebläddraren, mappen Senast raderade (där raderade objekt tillfälligt sparas), låsa anteckningar eller lägga till personer i anteckningar förrän du har uppgraderat.

Om du uppgraderar dina anteckningar kan du visa och redigera dem på andra enheter med OS X 10.11 eller senare eller iOS 9 eller senare som du loggat in med samma iCloud-konto på. Det går inte att komma åt uppgraderade anteckningar på enheter med äldre versioner av OS X eller iOS. Anteckningar som du skapar eller redigerar på de enheterna syns inte på enheter med uppgraderade anteckningar.

Det mesta av formateringen i anteckningarna ändras inte när du uppgraderar. Dock kan anteckningar med HTML-format (anteckningar som du har skapat genom att kopiera och klistra in text från en webbplats) se väldigt annorlunda ut.

Mer information finns i supporten för iCloud.