Tillåta Remote Desktop att fjärransluta till datorn

Med Fjärrhanterare i Remote Management i inställningspanelen Delning kan du tillåta andra att ansluta till din dator via Remote Desktop.

1. Öppna inställningspanelen Delning (välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Delning) och markera kryssrutan Fjärrhanterare.

Markera de uppgifter som fjärranvändare får utföra om du ombeds göra det. Klicka i annat fall på Alternativ och välj uppgifter.

Öppna delningsinställningarna åt mig

2. Gör något av följande:

• Välj Alla användare om du vill låta alla som har ett användarkonto på datorn dela skärmen.

• Markera Endast dessa användare, klicka på lägg till-knappen och markera de användare som får dela datorn.

3. Klicka på Datorinställningar och välj sedan alternativ för din dator. Om andra ansluter med en VNC-tittare måste du ange ett lösenord.

Du kan hämta Apple Remote Desktop via App Store. Läs Hjälp om Remote Desktop om du behöver hjälp med att ställa in och använda Apple Remote Desktop.

Öppna App Store åt mig