Om en sökning på datorn ger oväntade resultat

Det finnas flera saker du kan prova om en sökning inte hittar de objekt du förväntar dig.

Kontrollera texten du skrivit i sökfältet

• Kontrollera att ordet eller frasen är rättstavade.

• Vill du söka efter en exakt fras skriver du den inom citationstecken. Skriv t.ex. ”resan till Paris” om du vill hitta objekt som innehåller exakt den frasen. Om du inte använder citationstecken innehåller sökträffarna alla objekt som innehåller något av orden i valfri ordning.

Kontrollera var du söker

• Om du påbörjade sökningen i Spotlight kan sökträffarna innehålla e-post, Kalender-aktiviteter, Spotlight-förslag, information från andra program med mera. Om du påbörjade sökningen i ett Finder-fönster innehåller sökträffarna bara filer och mappar på den inbyggda hårddisken.

Kontrollera Spotlight-inställningarna

Om du vill veta mer om Spotlight-inställningarna läser du Spotlight-inställningar.

Kontrollera arkiv och säkerhetskopior

• Vill du hitta en fil i ett arkiv, t.ex. en skivavbild eller en .zip-fil, öppnar du arkivet genom att dubbelklicka på det och söker sedan igen.

• Om du använder Time Machine för att säkerhetskopiera datorn kan du söka efter och återskapa objekt i säkerhetskopior med hjälp av Spotlight och Time Machine.