inställningspanelen Night Shift

Använd panelen Night Shift i Bildskärmar i Systeminställningar om du vill ändra färgerna på skärmen till den varmare delen av färgspektrumet. Varmare skärmfärger är skönare för ögonen när du använder datorn på kvällen eller i svagt ljus.

Obs! Om du vill veta om datorn har stöd för Night Shift kan du läsa Apple Support-artikeln Så här använder du Night Shift på din Mac.

Du öppnar panelen genom att välja Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Bildskärmar och sedan klicka på Night Shift.

Öppna panelen Night Shift åt mig

Schema

Välj ett alternativ om du vill att Night Shift ska aktiveras automatiskt vid särskilda klockslag.

• Av: Ställ inte in en tid för Night Shift (du kan fortfarande aktivera Night Shift manuellt om du väljer detta).

• Anpassat: Välj vid vilka klockslag Night Shift ska aktiveras eller avaktiveras.

• Solnedgång till soluppgång: Aktivera Night Shift från solnedgång till soluppgång.

Om du vill använda det här alternativet måste du slå på Platstjänster i inställningspanelen Säkerhet och integritet. Välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Säkerhet och integritet och sedan på Integritetsskydd. Markera Aktivera platstjänster, rulla ned till Systemtjänster, klicka på Detaljer, markera Tidszoninställning och klicka på Klar.

Manuellt

Markera om du vill aktivera Night Shift och avmarkera om du vill avaktivera det. Night Shift är aktiverat tills nästa dag eller tills du avaktiverar det.

Färgtemperatur

Ändra färgtemperatur för Night Shift genom att dra reglaget.

AirPlay-skärm

Använda AirPlay-skärmdubblering till att trådlöst skicka vad som visas på datorn till en annan bildskärm.

Visa skärmdubbleringsalternativ i menyraden när de är tillgängliga

Visa tillgängliga enheter för AirPlay-skärmdubblering i menyraden.

Samla fönster

Flyttar alla öppna fönster med bildskärmsinställningar till bildskärmen med den här knappen. Den här knappen visas endast om fler än en bildskärm är ansluten till datorn.