Om USB-C

USB-C är en USB-standard som samtidigt stöder ström, dataöverföring och videoutmatning.

Om din Mac har en USB-C-port kan du ladda datorn genom att ansluta den till en USB-C-strömadapter. Du kan också använda en USB-C-till-Lightning-kabel och USB-C-adapterkablar till att ansluta datorn till andra enheter och bildskärmar.

• Thunderbolt 3 (USB-C)-till-Thunderbolt 2-adapter för anslutning av vissa nyare MacBook- och iMac-modeller till Thunderbolt 2-enheter eller en Thunderbolt-bildskärm.

• USB-C-digital-AV-multiportadapter för anslutning av en HDMI-bildskärm, en vanlig USB-enhet och en USB-C-strömadapter.

• USB-C-VGA-multiportadapter för anslutning av en VGA-bildskärmar, en vanlig USB-enhet och en USB-C-strömadapter.

• USB-C-till-USB-adapter för anslutning av vanliga USB-enheter som kameror, skrivare och lagringsenheter. Den här adaptern går inte att ansluta till en strömadapter.

• USB-C-till-Lightning-kabel till att ansluta iPhone, iPad, iPod touch eller iPod nano till datorns USB-C-port för synkronisering och laddning.

Viktigt: För att förhindra dataförluster eller att data skadas bör du undvika att koppla från USB-C-digital-AV-multiportadaptern eller USB-C-VGA-multiportadaptern från strömkällan medan data överförs.