Bildskärmsutgångar

Din dator har en eller flera videoportar som du kan använda till att ansluta en bildskärm, TV eller projektor.

Om din dator har en USB-C-port kan du använda USB-C-adapterkablar till att ansluta datorn till bildskärmar och andra enheter.

Bildskärmsutgång

Symbol

Beskrivning

Mini DisplayPort
Mini DisplayPort

Thunderbolt: Anslut till en Thunderbolt-enhet, en bildskärm med Mini DisplayPort-kontakt, eller en DVI-, HDMI- eller VGA-bildskärm med hjälp av en adapter.

Mini DisplayPort
Mini DisplayPort-etikett

Mini DisplayPort: Anslut till en Mini DisplayPort med en adapter.

HDMI-port
HDMI-portetikett

HDMI: Anslut till en HDTV med en HDMI-port. Med en här porten kan du spela upp ljud och video från en dator på en HDTV.

ADC-port
DVI-portetikett

DVI: Anslut en DVI-bildskärm, eller någon annan typ av bildskärm med hjälp av en adapter.

Mini-DVI-port
Mini DisplayPort

Mini-DVI: Anslut en DVI-, VGA- eller ADC-bildskärm eller en videoenhet med hjälp av en adapter.

Micro-DVI-port
Mini DisplayPort

Micro-DVI: Anslut en DVI-, VGA- eller ADC-bildskärm eller en videoenhet med hjälp av en adapter.

Om bildskärmen och datorn har olika portar använder du en adapter. Du kan köpa en Apple-bildskärmsadapter på Apples webbplats eller en Apple Store-butik.