Skivverktyg Hjälp

Välkommen till Skivverktyg

Använd Disk Utility till att hantera skivor, lägga till och hantera volymer samt hantera RAID-uppsättningar.

Fyra volymer i APFS-behållaren i sidofältet för Skivverktyg.

Låt macOS hantera utrymme mellan flera volymer

Med filsystemet APFS (Apple File System) som introducerades i macOS 10.13 kan du snabbt lägga till och radera volymer på SSD-enheter. APFS-formaterade volymer växer och krymper automatiskt, så du behöver aldrig mer partitionera om en SSD-enhet. Om du vill se formatet för en volym markerar du den i sidofältet i Skivverktyg. Formatet visas under volymnamnet i mitten av fönstret.

Alternativet APFS (krypterad) i menyn Format.

Skydda dina externa lagringsenheter

När du skaffar en ny flashenhet kan du formatera den som APFS och kryptera den med ett lösenord för att skydda dess innehåll. Börja med att markera din enhet i sidofältet, klicka på Knappen Radera, klicka på popupmenyn Format och välja APFS (krypterad).

Dialogen Skivkontroll i verktygsfältet för Skivverktyg.

Kontrollera din skiva

Om du har problem med en skiva kan Skivverktyg kontrollera skivan och reparera problem som det upptäcker. Om du vill kontrollera en skiva eller volym markerar du den i sidofältet och klickar sedan på Knappen Skivkontroll.