En iPhone med Åtkomststöd visar appen Kamera som är öppen med en stor knapp för att ta en bild och en annan stor knapp för att återgå till den föregående skärmen.

Vad är Åtkomststöd?

Åtkomststöd är en tydlig iOS-upplevelse med mer fokuserade funktioner och ett förenklat användargränsnitt som gör att personer med kognitiva funktionsnedsättningar enklare kan använda iPhone på egen hand.

Läs om Åtkomststöd

Två iPhone-enheter visar hemskärmen för Åtkomststöd. En iPhone visar ett stort rutnät med några få appar. En visar många appar i en lista.

Kom igång

En betrodd stödperson, till exempel en familjemedlem eller vårdgivare, kan hjälpa till att ställa in och anpassa Åtkomststöd så att iPhone fungerar på bästa sätt för användaren.

Så här ställer du in Åtkomststöd

En iPhone i Åtkomststöd med appen Meddelanden öppen. Ett meddelande skickas genom att använda ett tangentbord som bara innehåller emojier.

Visuella alternativ till text

Åtkomststöd gör det möjligt att navigera på iPhone och kommunicera med visuella element istället för text. Skärmobjekt kan visas i ett större rutnät som framhäver bilder och symboler och meddelanden kan skickas med ett emojibaserat tangentbord eller som en videoselfie.

Så här väljer du skärmlayout för Åtkomststöd

Om du vill utforska Åtkomststöd Användarhandbok klickar du på Innehållsförteckning överst på sidan eller skriver ett ord eller en fras i sökfältet.

Du kan hitta fler resurser på Apples webbplats Accessibility Support.