Använda Schooltime i Apple Watch

Ställ in schemabegränsade restriktioner på ett barns Apple Watch med Schooltime eller använd det på din egen klocka när du vill fokusera.

Det här behöver du

För användning av Schooltime på ett barns Apple Watch, ställs först Apple Watch in med Familjeinställning. Detta kräver en Apple Watch Series 4 eller senare med mobil,* eller Apple Watch SE med mobil, med watchOS 7 eller senare. Du behöver även en iPhone 6s eller senare med iOS 14 eller senare för den första inställningen av klockan.

Använd för Schooltime på din egen Apple Watch. Du behöver watchOS 7 eller senare.

Så här gör du för att ställa in ett schema för Schooltime

1. Öppna appen Watch på din iPhone. Tryck på Alla klockor och sedan på ditt barns klocka.
  2. Tryck på Klart och sedan på Schooltime.
  3. Sätt på Schooltime och tryck sedan på Redigera schema.
  4. Välj den dag och tid du vill att Schooltime ska vara aktivt.
  5. Tryck på Lägg till klockslag om du vill ställa in mer än ett klockslag under dagen. Till exempel kan du ställa in ett klockslag för lektionerna på morgonen och ett annat efter lunch.

Öppna appen Watch på din iPhone för att ända klockslaget i Schooltime, tryck sedan på informationsknappen  bredvid hantera klocka. Tryck på Schooltime och tryck sedan på Redigera schema.

Avsluta Schooltime tillfälligt

Ditt barn kan avsluta Schooltime tillfälligt för att göra saker som att kontrollera meddelanden. Avsluta Schooltime genom att vrida Digital Crown och tryck sedan på Avsluta för att bekräfta.

Om en schemalagd tid i Schooltime är aktiv återupptas Schooltime-läget automatiskt.

Se rapporten för Schooltime

Start- och sluttider för alla tillfälliga stopp av Schooltime rapporteras i appen Watch på din iPhone. Öppna appen Watch för att se när Schooltime avslutades, tryck på Alla klockor, på ditt barns Apple Watch och sedan trycker du på Schooltime.

Rapporten visas också på ditt barns Apple Watch. Öppna appen Inställningar på ditt barns klocka och tryck sedan på Schooltime.

Fokusera med Schooltime på din Apple Watch

Du kan använda Schooltime på din egen klocka när som helst när du vill fokusera. Du kan använda Schooltime som ett alternativ till Stör ej eller Teaterläge när du vill tysta meddelanden och kontrollera tiden enklare med färre visuella störningar.

Lägg först till knappen Schooltime i Kontrollcenter:

1. Tryck och håll ned nederdelen av urtavlan på Apple Watch-skärmen och svep sedan uppåt för att öppna Kontrollcenter.
  2. Rulla längst ned och tryck på Ändra.
  3. Tryck på knappen Lägg till  på knappen Schooltime och tryck sedan på Klar.

I Kontrollcenter trycker du på knappen Schooltime för att aktivera. Avsluta genom att vrida Digital Crown och tryck sedan på Avsluta för att bekräfta.