Använda Schooltime i Apple Watch

Ställ in schemabegränsade restriktioner på ett barns Apple Watch med Skoltid eller använd det på din egen klocka när du vill fokusera.

watchos-9-series-8-schooltime-enabled

Det här behöver du

För att använda Skoltid på en famijemedlems klocka ska Apple Watch-enheten först ställas in med Familjeinställning. Detta kräver en av följande Apple Watch-modeller med watchOS 7 eller senare:

• Apple Watch Series 4 eller senare med mobiltjänst*

• Apple Watch SE (1:a generationen) eller senare med mobiltjänst

• Apple Watch Ultra eller senare

De behöver också ha en iPhone 6s eller senare med iOS 14 eller senare för den första installationen av klockan.

Du behöver watchOS 7 eller senare för att kunna använda Skoltid på din egen Apple Watch.

* Det krävs ingen mobiltjänst för att ställa in en Apple Watch åt en familjemedlem, men det är nödvändigt för vissa funktioner.

Så här gör du för att ställa in ett schema för Schooltime

1. Öppna appen Watch på din iPhone. Tryck på Alla klockor och sedan på din familjemedlems klocka.

2. Tryck på Klart och sedan på Schooltime.

3. Sätt på Schooltime och tryck sedan på Redigera schema.

ios-17-iphone-14-pro-watch-schooltime-set-schedule
  4. Välj den dag och tid du vill att Schooltime ska vara aktivt.

5. Tryck på Lägg till tidLägg till tid om du vill ställa in mer än ett schema för dagen. Till exempel kan du ställa in ett klockslag för lektionerna på morgonen och ett annat efter lunch.

Öppna appen Watch på din iPhone för att ändra schemat i Skoltid och tryck sedan på informationsknappeninformationsknappen bredvid den hanterade klockan. Tryck på Schooltime och tryck sedan på Redigera schema.

Avsluta Schooltime tillfälligt

Ditt barn kan avsluta Skoltid tillfälligt för att göra saker som att kontrollera meddelanden. Avsluta Skoltid genom att trycka på och hålla ned Digital Crown och tryck sedan på Avsluta för att bekräfta.

watchos-10-series-8-schooltime-exit

Om en schemalagd tid i Schooltime är aktiv återupptas Schooltime-läget automatiskt.

Se rapporten för Schooltime

Start- och sluttider för alla tillfälliga stopp av Schooltime rapporteras i appen Watch på din iPhone. Öppna appen Watch för att se när Skoltid avslutades, tryck på Alla klockor, på ditt barns Apple Watch och sedan trycker du på Skoltid.

ios-17-iphone-14-pro-watch-child-device-schooltime-reports

Rapporten visas även på din familjemedlems Apple Watch. Öppna appen Inställningar på ditt barns klocka och tryck sedan på Schooltime.

Fokusera med Schooltime på din Apple Watch

Du kan använda Schooltime på din egen klocka när som helst när du vill fokusera. Du kan använda Schooltime som ett alternativ till Stör ej eller Teaterläge när du vill tysta meddelanden och kontrollera tiden enklare med färre visuella störningar.

Lägg först till knappen Skoltid Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter genom att trycka på sidoknappen (i watchOS 9 eller tidigare trycker du ned på skärmens nederkant och sveper sedan uppåt).

2. Rulla längst ned och tryck på Ändra.

3. Tryck på knappen Lägg tillknappen Lägg tillknappen Skoltidknappen Skoltid och tryck sedan på Klar.

I Kontrollcenter trycker du på knappen Skoltid för att aktivera. Avsluta genom att trycka på och hålla ned Digital Crown och tryck sedan på Avsluta för att bekräfta.

watchos-10-series-8-control-center-schooltime-on