Lyssna med rumsligt ljud för AirPods Pro

Rumsligt ljud som följer huvudet dynamiskt ger filmen eller videoklippet du tittar på en surroundupplevelse med biokänsla, så att det känns som om ljudet finns överallt runt dig. Ljudfältet mappas till skådespelaren eller händelsen på skärmen även när du rör på huvudet eller din enhet.

Det här behöver du

• AirPods Pro
  • iPhone 7 eller senare eller en av följande iPad-modeller:
    • iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) eller senare
    • iPad Pro 11 tum
    • iPad Air (3:e generationen)
    • iPad (6:e generationen) eller senare
    • iPad mini (5:e generationen)
  • iOS eller iPadOS 14 eller senare
  • Ljud och bild från en app som stöds

Aktivera rumsligt ljud

1. Gå till Inställningar > Bluetooth.
  2. Leta upp dina AirPods Pro i listan (till exempel ”Johns AirPods”).
  3. Tryck på informationsknappen  bredvid dina AirPods.
  4. Aktivera Rumsligt ljud.

Lyssna på en demonstration av rumsligt ljud genom att trycka på Se och hör hur det fungerar. Du kan växla mellan stereoljud och rumsligt ljud för att höra skillnaden mellan dem.

Styr det rumsliga ljudet och se statusen i Kontrollcenter

1. Öppna Kontrollcenter.
  2. Håll ned volymkontrollen för att aktivera eller inaktivera rumsligt ljud och se statussymbolerna.

Rumsligt ljud har aktiverats, men är inte aktivt för ljudinnehållet som du lyssnar på.

Rumsligt ljud har aktiverats.

Rumsligt ljud har inaktiverats.

Vissa enhetsinställningar, bland annat Följ iPhone, Balans, Monoljud och Anpassat ljud för hörlurar, kan påverka hur det rumsliga ljudet fungerar.