Lyssna med rumsligt ljud i AirPods och Beats

Rumsligt ljud som följer huvudet dynamiskt ger filmen eller videoklippet du tittar på en biokänsla, så att det känns som om ljudet kommer från alla vinklar.

Enheter som du kan använda med rumsligt ljud

• AirPods Pro (1:a eller 2:a generationen), AirPods Max, AirPods (3:e generationen), Beats Fit Pro eller Beats Studio Pro

• De inbyggda högtalarna på en iPhone 7 eller senare, eller på en av dessa iPad-modeller:

• iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) eller senare

• iPad Pro 11 tum

• iPad Air (3:e generationen) och senare

• iPad (6:e generationen) eller senare

• iPad mini (5:e generationen) och senare

• iOS eller iPadOS 15.1 och senare

• De inbyggda högtalarna på en Mac-dator med Apple-chip

• Apple TV 4K med tvOS 15 eller senare

• Ljud och bild från en app som stöds

Aktivera rumsligt ljud

Läs om hur du slår på rumsligt ljud på din iPhone, iPad, Mac eller Apple TV.

Aktivera rumsligt ljud på din iPhone eller iPad

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro (1:a eller 2:a generationen), AirPods Max, AirPods (3:e generationen), Beats Fit Pro eller Beats Studio Pro och att de är anslutna till din iPhone eller iPad.

2. Komma åt Kontrollcenter på din iPhone eller på din iPad.

3. Tryck och håll in volymreglaget för att aktivera rumsligt ljud medan du spelar upp innehåll via flera kanaler eller välj Rumsanpassa stereo medan du spelar upp stereoinnehåll via två kanaler. När du gör det här visas också statussymbolen.

4. När du aktiverar rumsligt ljud med huvudspårning, justeras ljudet baserat på hur du rör ditt huvud. Aktivera rumsligt ljud och dynamisk huvudspårning genom att trycka på Huvudet spåras. Aktivera endast rumsligt ljud genom att trycka på Fast. Inaktivera rumsligt ljud och huvudspårning genom att trycka på Av.

Aktivera rumsligt ljud på en Mac med Apple-chip

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro (1:a eller 2:a generationen), AirPods Max, AirPods (3:e generationen), Beats Fit Pro eller Beats Studio Pro och att de är anslutna till din Mac.

2. Klicka på AirPods- eller Beats-symbolen i menyraden för att visa Rumsligt ljud medan du spelar upp innehåll via flera kanaler eller välj Rumsanpassa stereo medan du spelar upp stereoinnehåll via två kanaler.

3. Klicka på Huvudet spåras för att aktivera rumsligt ljud och dynamisk huvudspårning. Aktivera rumsligt ljud genom att klicka på Fast. Inaktivera rumsligt ljud och dynamisk huvudspårning genom att trycka på Av.

Aktivera rumsligt ljud på Apple TV

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro (1:a eller 2:a generationen), AirPods Max, AirPods (3:e generationen), Beats Fit Pro eller Beats Studio Pro och att de är anslutna till din Apple TV.

2. Gå till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter > Bluetooth. Du kan också hålla hemknappen på Siri Remote intryckt medan du spelar upp audiovisuellt innehåll i en app som stöds.

3. Välj dina AirPods eller Beats i listan.

4. Välj Rumsligt ljud medan du spelar upp innehåll via flera kanaler eller Rumsanpassa stereo medan du spelar upp stereoinnehåll via två kanaler. När du gör det här visas också statussymbolen.

Vissa enhetsinställningar, inklusive Följ iPhone, Balans, Mono-ljud och Anpassat ljud för hörlurar kan påverka hur rumsligt ljud fungerar.