Lyssna med rumsligt ljud i AirPods och Beats

Rumsligt ljud som följer huvudet dynamiskt ger filmen eller videoklippet du tittar på en biokänsla, så att det känns som om ljudet kommer från alla vinklar.

Det här behöver du

• AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3:e generationen) eller Beats Fit Pro
  • De inbyggda högtalarna på en iPhone 7 eller senare, eller på en av dessa iPad-modeller:
    • iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) eller senare
    • iPad Pro 11 tum
    • iPad Air (3:e generationen) och senare
    • iPad (6:e generationen) eller senare
    • iPad mini (5:e generationen) och senare
  • iOS eller iPadOS 15.1 och senare
  • De inbyggda högtalarna på en Mac-dator med Apple-chip
  • Apple TV 4K med tvOS 15
  • Ljud och bild från en app som stöds

Aktivera rumsligt ljud

Innan du slår på rumsligt ljud, kan du få en demonstration på din iPhone eller iPadMac-datorn eller din Apple TV.

Läs om hur du aktiverar rumsligt ljud på din iPhone, iPad, Mac eller Apple TV.

Aktivera rumsligt ljud på din iPhone eller iPad

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3:e generationen) eller Beats Fit Pro, och att de är kopplade till din iPhone eller iPad.
  2. Öppna Kontrollcenter på din iPhone eller på din iPad.
  3. Tryck och håll in volymreglaget för att aktivera rumsligt ljud medan du spelar upp innehåll via flera kanaler eller välj Rumsanpassa stereo medan du spelar upp stereoinnehåll via två kanaler. När du gör det här visas också statussymbolen.
  4. När du aktiverar rumsligt ljud med huvudspårning, justeras ljudet baserat på hur du rör ditt huvud. Aktivera rumsligt ljud och dynamisk huvudspårning genom att trycka på Huvudet spåras. Aktivera endast rumsligt ljud genom att trycka på Fast. Inaktivera rumsligt ljud och huvudspårning genom att trycka på Av.

Aktivera rumsligt ljud på en Mac med Apple-chip

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3:e generationen) eller Beats Fit Pro, och att de är anslutna till Mac-datorn.
  2. Klicka på AirPods- eller Beats-symbolen i menyraden för att visa Rumsligt ljud medan du spelar upp innehåll via flera kanaler eller välj Rumsanpassa stereo medan du spelar upp stereoinnehåll via två kanaler.
  3. Klicka på Huvudet spåras för att aktivera rumsligt ljud och dynamisk huvudspårning. Aktivera rumsligt ljud genom att klicka på Fast. Inaktivera rumsligt ljud och dynamisk huvudspårning genom att trycka på Av.

Aktivera rumsligt ljud på Apple TV

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3:e generationen) eller Beats Fit Pro och att de är anslutna till din Apple TV.
  2. Gå till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter > Bluetooth. Du kan också hålla hemknappen på Siri Remote intryckt medan du spelar upp audiovisuellt innehåll i en app som stöds.
  3. Välj dina AirPods eller Beats i listan.
  4. Välj Rumsligt ljud medan du spelar upp innehåll via flera kanaler eller Rumsanpassa stereo medan du spelar upp stereoinnehåll via två kanaler. När du gör det här visas också statussymbolen.

Vissa enhetsinställningar, bland annat Följ iPhone, Balans, Monoljud och Anpassat ljud för hörlurar kan påverka hur det rumsliga ljudet fungerar.

Lär dig hur rumsligt ljud fungerar

Du kan få en demonstration av rumsligt ljud på din iPhone eller iPad, Mac eller Apple TV.

Få en demonstration om hur rumsligt ljud fungerar på din iPhone eller iPad

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3:e generationen) eller Beats Fit Pro, och att de är kopplade till din iPhone eller iPad.
  2. Gå till Inställningar > Bluetooth.
  3. Leta upp dina AirPods eller Beats i listan.
  4. Tryck på knappen Mer info  bredvid dina AirPods eller Beats.
  5. Välj Rumsligt ljud.
  6. Växla från Stereoljud till Rumsligt ljud för att få en demonstration av skillnaden mellan dem.

Få en demonstration av rumsligt ljud på en Mac med Apple-chip

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3:e generationen) eller Beats Fit Pro, och att de är anslutna till Mac-datorn.
  2. Klicka på symbolen för Kontrollcenter i menyraden, klicka på Bluetooth och leta upp dina AirPods eller Beats i listan.
  3. Välj Rumsligt ljud medan du spelar upp innehåll via flera kanaler eller Rumsanpassa stereo medan du spelar upp stereoinnehåll via två kanaler.
  4. Växla från Stereoljud till Rumsligt ljud eller Rumsanpassa stereo för att få en demonstration av skillnaden mellan dem.

Få en demonstration av rumsligt ljud på din Apple TV

1. Se till att du har på dig dina AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3:e generationen) eller Beats Fit Pro och att de är anslutna till din Apple TV.
  2. Gå till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter > Bluetooth.
  3. Välj dina AirPods eller Beats i listan.
  4. Välj Se och hör hur det fungerar under Rumsligt ljud.
  5. Växla från Stereoljud till Rumsligt ljud för att få en demonstration av skillnaden mellan dem.