Använd Keynote för Mac i en videokonferens

Keynote gör det enkelt att presentera under videokonferenser på din Mac.

Med Keynote 11 kan du nu visa presentatörskontroller i ett separat fönster. Detta låter dig se dina presentationsanteckningar och aktuella samt nästa bilder, samtidigt som publiken fokuserar på din presentation.

Starta din presentation

Välj Spela från menyraden, välj Spela bildspel i fönstret och justera sedan presentationsfönstret till önskad storlek för att starta din presentation.

Dela din skärm

I din videokonferensapp väljer du Keynote från menyn Dela. Instruktionerna kan variera beroende på din videokonferensapp.

Använd presentatörens skärm

Flytta pekaren nära den översta delen av bildspelsfönstret och klicka sedan på knappen för presentatörens visningsfönster för att visa presentatörens visningsfönster.

Använd vänster och höger piltangenter för att gå till nästa eller föregående bild.

Flytta pekaren över presentationsanteckningarna och använd sedan knapparna för textstorlek om du vill ändra storleken på dina presentationsanteckningar.

Klicka på miniatyrknappen för att visa eller dölja miniatyrer.

Keynote presentatörens visningsfönster

Om tittarna kan se presentatörens skärm

Om tittarna kan se presentatörens visningsfönster ska du se till att inställningen ”Visa presentatörens skärm i andra applikationer” inte är markerad på fliken Bildspel i Keynote-inställningarna.

Keynote fönster för bildspelsinställningar

Vissa videokonferensappar visar alltid presentatörens visningsfönster om det finns i området för delad skärm.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.