Stänga av Hitta på din iPhone, iPad eller iPod touch

Hitta kan hjälpa dig att återställa en förlorad eller stulen enhet. Om du förbereder dig för att sälja, byta in eller ge bort din iPhone ska du se till att stänga av Hitta min iPhone.

Så här stänger du av Hitta min iPhone på din iPhone

1. Öppna Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn] > Hitta.
  3. Klicka på Hitta min iPhone och tryck sedan för att stänga av den.*
  4. Ange ditt Apple-ID-lösenord. Har du glömt ditt lösenord
  5. Tryck på Stäng av.

Om du inte längre har tillgång till din iPhone kan du ta bort en enhet från Hitta min iPhone på iCloud.com

* På en iPad eller iPod touch klickar du på Hitta min iPad eller Hitta min iPod touch.

Detta händer när du stänger av Hitta min iPhone

Om du behöver hitta en förlorad eller stulen enhet kan Hitta hjälpa dig att få tillbaka den. Du kan bland annat se enhetens plats på en karta och spela ett ljud för att hitta den. Hitta innehåller också ett aktiveringslås som är utformat för att förhindra att någon annan använder din iPhone. Läs mer om hur aktiveringslåset fungerar

När du stänger av Hitta min iPhone förlorar du dessa funktioner, vilket kan göra din iPhone svårare att återställa.

Om du vill sälja, ge bort eller byta in din iPhone eller om du behöver skicka in den för service måste du stänga av Hitta min iPhone.

Läs mer om Hitta