Stänga av Hitta på din iPhone eller andra enheter

Hitta kan hjälpa dig att återställa en förlorad eller stulen enhet. Om du förbereder dig för att sälja, byta in eller ge bort din enhet ska du se till att stänga av Hitta.

Så här stänger du av Hitta på din iPhone eller iPad

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på ditt namn > Hitta.

3. Tryck på Hitta [enhet] och tryck sedan för att stänga av det.

4. Ange ditt Apple-ID-lösenord.

5. Tryck på Stäng av.

För att ta bort din Apple Watch från Hitta kopplar du bort den från din iPhone.

Så här stänger du av Hitta på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar. I tidigare versioner av macOS väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på ditt namn (eller Apple‑ID) och klicka sedan på iCloud.

3. Under Appar som använder iCloud klickar du på Visa alla och sedan på Hitta. I tidigare versioner av MacOS rullar du ned och klickar på Hitta.

4. Klicka på Stäng av.

Detta händer när du stänger av Hitta

Om du behöver hitta en borttappad eller stulen enhet kan Hitta hjälpa dig att få tillbaka den. Du kan bland annat hitta enheten på en karta och spela upp ett ljud för att hitta den. Hitta innehåller också ett aktiveringslås som är utformat för att förhindra att någon annan använder din enhet.

Läs mer om Aktiveringslås på din iPhone eller iPad, Aktiveringslås på din Apple Watch och Aktiveringslås på Mac-datorer.

När du stänger av Hitta förlorar du dessa funktioner, vilket kan göra din enhet svårare att återställa.

Om du vill sälja, ge bort eller byta in din enhet, eller om du behöver skicka in den för service måste du stänga av Hitta.

Din platsinformation fortsätter att delas även om du raderar appen Hitta. Personer som du har delat din plats med tidigare kan fortfarande se din platsinformation. Om du vill sluta dela din plats, installera om appen Hitta och sluta dela din plats.