Så här öppnar du ZIP-filer på din iPhone, iPad eller iPod touch

Om du behöver skicka en stor fil i ett e-postmeddelande eller skapa ett arkiv kan en ZIP-fil hjälpa dig att spara plats. Följ dessa steg för att komprimera filer, packa upp en ZIP-fil med mera.

På iPhone eller iPod touch

Om du behöver dela en stor fil eller flera filer tar en komprimerad fil upp mindre lagringsutrymme och kan skickas snabbare tack vare den mindre filstorleken. Läs om hur du komprimerar eller packar upp filer på din iPhone eller iPod touch.

Så här skapar du en ZIP-fil på din iPhone eller iPod touch

1. Öppna appen Filer och välj sedan en plats som På min iPhone eller iCloud Drive.

2. Tryck påMore buttonNo alt supplied for Image, then tap Select. Choose one or more files.

Select is located at the top of the menu.
  3. Tryck påMore buttonNo alt supplied for Image in the lower right, then tap Compress.

Compress is located above Download Now.

Om du valde en fil sparas en ZIP-fil med samma filnamn i den mappen. Om du valde flera filer sparas ett ZIP-arkiv med namnet Archive.zip i den mappen. Ändra namnet genom att hålla ZIP-arkivet nedtryckt och sedan välja Byt namn.

Så här öppnar du en ZIP-fil på din iPhone eller iPod touch

1. Öppna appen Filer och leta sedan upp ZIP-filen eller -arkivet som du vill packa upp.

2. Tryck på ZIP-filen eller -arkivet.

3. En mapp som innehåller filerna skapas. Ändra namn genom att hålla mappen nedtryckt och sedan trycka på Byt namn.

4. Tryck för att öppna mappen.

På iPad

Om du behöver dela en stor fil eller flera filer tar en komprimerad fil upp mindre lagringsutrymme och kan skickas snabbare tack vare den mindre filstorleken. Läs om hur du komprimerar eller packar upp filer på din iPad.

Så här skapar du en ZIP-fil på din iPad

1. Öppna appen Filer och välj sedan en plats som På min iPad eller iCloud Drive.

2. Tryck på Välj och välj sedan en eller flera filer.

3. Tryck på Mer och sedan på Komprimera.

Compress is located above Remove Download.
  4. Om du valde en fil sparas en ZIP-fil med samma filnamn i den mappen. Om du valde flera filer sparas ett ZIP-arkiv med namnet Archive.zip i den mappen. Ändra namnet genom att hålla ZIP-arkivet nedtryckt och sedan välja Byt namn.

Så här öppnar du en ZIP-fil på din iPad

1. Öppna appen Filer och leta sedan upp ZIP-filen eller -arkivet som du vill packa upp.

2. Tryck på ZIP-filen eller -arkivet.

3. En mapp som innehåller filerna skapas. Ändra namn genom att hålla mappen nedtryckt och sedan trycka på Byt namn.