Ladda din Apple Pencil och kontrollera batteriet

Lär dig hur du laddar din Apple Pencil och hur du kontrollerar batterinivån.

Ladda

Du laddar Apple Pencil (2:a generationen) annorlunda än Apple Pencil (1:a generationen). Hitta vilken Apple Pencil-modell du har, om du inte är säker.

Om du har Apple Pencil (2:a generationen)

Fäst din Apple Pencil till magnetkontakten på mitten upptill på din iPad – på sidan med volymknapparna. Om du inte ser laddningsstatusen visas för ett ögonblick nära toppen av skärmen, se till att Bluetooth är aktiverat.

Om du har Apple Pencil (1:a generationen)

Anslut din Apple Pencil till Lightning-kontakten på din iPad. Du kan också ladda den med en usb-strömadapter genom att använda Apple Pencils laddningsadapter som medföljde din Apple Pencil.

Apple Pencil snabbladdas när den är ansluten till endera strömkällan.

Kontrollera laddningsstatusen

När du ansluter en Apple Pencil (2:a generationen) till din ipad ser du laddningsstatusen på skärmen för ett ögonblick.

Se hur mycket laddning din Apple Pencil har kvar när du använder den genom att se efter i vyn Idag på din iPad. Dra bara från vänster till höger på Hemskärmen eller Låsskärmen.

Om du laddar din Apple Pencil (2:a generationen) med iPad Pro och en enhet för upplåsning av en nyckellös bil finns i närheten kan störningar hindra dig från att låsa upp din bil med enheten. Om detta händer kan du helt enkelt flytta bort din iPad Pro från enheten eller ta bort din Apple Pencil från iPad Pro och lagra den separat. När Apple Pencil har laddat klart kommer störningarna att sluta.