Ladda din Apple Pencil och kontrollera batteriet

Läs om hur du laddar din Apple Pencil och hur du kontrollerar batterinivån.

Du laddar Apple Pencil-modeller på olika sätt. Hitta vilken Apple Pencil-modell du har, om du inte är säker.

Om du har Apple Pencil (usb-C)

Skjut upp änden av din Apple Pencil (usb-C) och anslut en usb-C-laddningskabel. Anslut den andra änden av kabeln till din iPad eller till en strömadapter.

No alt supplied for Image

Om du vill kontrollera hur mycket batteri din Apple Pencil har kvar medan du använder den lägger du till widgeten batterinivå Svep bara från vänster till höger på hemskärmen eller låsskärmen.

No alt supplied for Image

När din Apple Pencil (usb-C) sitter fast magnetiskt på din iPad för förvaring, laddas den inte. Bluetooth är avstängt vid förvaring och Apple Pencil (usb-C) visas inte i Vy för idag.

Om du har en Apple Pencil (2:a generationen)

Fäst din Apple Pencil i den magnetiska kontakten på långsidan av din iPad.

Magnetisk kontakt på iPad

När du fäster din Apple Pencil (2:a generationen) på iPad visas batterinivån nära skärmens överkant i några sekunder. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat om den inte visas.

En iPad som visar pennans batterinivå

Om du vill kontrollera hur mycket batteri din Apple Pencil har kvar medan du använder den lägger du till widgeten batterinivå Svep bara från vänster till höger på hemskärmen eller låsskärmen

iPad visar pennans batterinivå i vyn Idag

Om du laddar din Apple Pencil (2:a generationen) med iPad Pro och en enhet för upplåsning av en nyckellös bil finns i närheten kan störningar hindra dig från att låsa upp din bil med enheten. Om detta händer kan du helt enkelt flytta bort din iPad Pro från enheten eller ta bort din Apple Pencil från iPad Pro och lagra den separat. När Apple Pencil har laddat klart kommer störningarna att sluta.

Om du har en Apple Pencil (1:a generationen) och iPad (6:e till 9:e generationen)

Ta bort locket och anslut din Apple Pencil till Lightning-kontakten på din iPad. Du kan också ladda den med en usb-strömadapter genom att använda Apple Pencils laddningsadapter som medföljde din Apple Pencil.

Apple Pencil-laddningsadapter (1:a generationen) för iPad (6:e till 9:e generationen)

Apple Pencil snabbladdas när den är ansluten till endera strömkällan.

Om du har en Apple Pencil (1:a generationen) och iPad (10:e generationen)

Ta bort locket och anslut din Apple Pencil till usb-C till Apple Pencil-adaptern. Anslut den andra änden av adaptern till din iPad med usb-C-kabeln som medföljde din iPad.

Du kan använda din Apple Pencil igen när den har laddat och du kopplar bort den från adaptern.

Apple Pencil-laddningsadapter (1:a generationen) för iPad (10:e generationen)

Om du vill kontrollera hur mycket batteri din Apple Pencil har kvar medan du använder den lägger du till widgeten batterinivå Svep bara från vänster till höger på hemskärmen eller låsskärmen