Anslut en mus eller styrplatta med Bluetooth till din iPad

Se hur du kan parkoppla din iPad med en trådlös mus eller styrplatta.

Innan du börjar

Vill du ansluta ett Bluetooth-tillbehör till din iPad måste du ha iPadOS 13.4 eller senare. Följande modeller av iPad stöder iPadOS 13 och senare:

• iPad Pro (alla modeller)

• iPad Air 2 eller senare

• iPad (5:e generationen) eller senare

• iPad mini 4 eller senare

Läs hur du kan identifiera din iPad och uppdatera mjukvaran.

Så här ansluter du en mus eller styrplatta med Bluetooth till din iPad

1. Slå på Bluetooth-tillbehöret och placera det nära din iPad.

2. Se till att tillbehöret är i parkopplingsläge eller upptäcktsläge.

• Apple Magic Mouse och Magic Trackpad borde vara klara att parkopplas vid det här laget.

• Parkopplar du ett tillbehör från tredje part som du använt med en annan enhet ska du följa tillverkarens steg för att gå till parkopplingsläge.

3. Öppna appen Inställningar på iPad.

4. Tryck på Bluetooth.

5. Hitta ditt Bluetooth-tillbehör under Andra enheter. Tryck på tillbehörets namn för att parkoppla det till din iPad.

ipados-17-ipad-pro-settings-bluetooth-connect-magic-mouse

Det kan krävas ytterligare steg beroende på vilken typ av tillbehör du försöker ansluta. Följ eventuella anvisningar som visas på skärmen. Parkopplar du Apple Magic Mouse eller Magic Trackpad och du uppmanas att ange en kod ska du skriva in 0000 (fyra nollor).

Läs om vad du ska göra om du har problem med att ansluta ditt tillbehör.

Om en anslutningsvarning visas

När du använder en mus eller styrplatta med Bluetooth med din iPad kan det hända att det visas en varning som lyder ”Använder du detta tillbehör kan det påverka dina Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar”.

ipados-17-ipad-pro-settings-bluetooth-magic-mouse-connectivity-issue

Det kan uppstå störningar i den trådlösa anslutningen när du använder Bluetooth-tillbehör med vissa iPad-modeller. Risken för problem med trådlösa anslutningar ökar ju fler Bluetooth-tillbehör du har aktiva och anslutna till din iPad.

Om du har anslutningsproblem provar du med att koppla bort alla Bluetooth-tillbehör som du inte använder. I Inställningar > Bluetooth trycker du på informationsknappeninformationsknappen bredvid tillbehörets namn och sedan på Koppla från.

Återansluta, koppla från och glömma Bluetooth-tillbehör

Efter att tillbehöret har parkopplats till din iPad för första gången visas det under Mina enheter under Inställningar > Bluetooth. Tryck på tillbehörets namn för att återansluta det till din iPad om det inte är anslutet.

Du kan koppla från tillbehöret eller glömma bort det på iPad genom att trycka på informationsknappeninformationsknappen bredvid tillbehörets namn.

Läs mer

• Att använda ett trådlöst tillbehör med iPad fungerar ungefär som att använda tillbehöret med en stationär eller bärbar dator. Men det finns funktioner som gör upplevelsen unik med iPad. Läs om hur du använder en mus eller styrplatta med Bluetooth med din iPad.

• Du kan se batteriprocenten på din anslutna Bluetooth-mus eller -styrplatta i widgeten Batterier. Läs hur du kan lägga till widgetar i vyn Idag på iPad.

• Ser du inte tangentbordet på skärmen när du har en styrplatta eller mus ansluten? Tryck på knappen för tangentbordknappen för tangentbord i det nedre högra hörnet av skärmen. I menyn som visas trycker du på knappen för tangentbordknappen för tangentbord. För att dölja det virtuella tangentbordet trycker du på avvisa-knappenavvisa-knappen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.