Om mikrofonerna på din iPad inte fungerar.

Läs om vad du kan göra om ljudet är otydligt under FaceTime-samtal, i videoinspelningar eller i appar.

Rensa mikrofonerna

1. Ta bort alla bildskärmsskydd, skyddsfilmer eller skal från din iPad.
  2. Ta bort skräp från öppningarna på iPad.

Om inte Siri hör dig

1. Öppna appen Röstmemon.
  2. Tryck på knappen Spela in , prata vid baksidan på din iPad och stoppa sedan inspelningen.
  3. När du spelar upp röstmemot ska du höra din egen röst tydligt.
  4. Om du inte hör din röst tydligt kontaktar du Apples support.

Om du inte kan spela in ljud i videor

1. Öppna appen Kamera.
  2. Spela in en video samtidigt som du pratar vid ovansidan av iPad.
  3. Tryck på kameraväljaren  för att byta till den andra kameran. Spela sedan in ytterligare en video samtidigt som du pratar vid ovansidan av iPad.
  4. När du spelar upp videorna ska du höra din egen röst tydligt.
  5. Om du inte hör din röst tydligt kontaktar du Apples support.

Om mikrofonen inte fungerar i en specifik app

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Mikrofon.
  2. Se till att appen är aktiverad.
  3. Om appen inte har rätt att komma åt mikrofonen eller om appen inte är listad, kontakta utvecklaren av appen.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.