Uppdatera din iPhone 5-enhet för att fortsätta använda App Store, iCloud, e-post, webben och andra tjänster

Från och med den 3 november 2019 krävs en iOS-uppdatering av iPhone 5 för att funktioner som är beroende av rätt datum och tid, till exempel App Store, iCloud, e-post och webbsurfning, ska fortsätta fungera och för att behålla precisionen i GPS-navigeringen. Detta beror på problemet med GPS-tidsändring som började påverka GPS-aktiverade produkter från andra tillverkare den 6 april 2019. Berörda Apple-enheter påverkas inte förrän strax före kl. 01.00 den 3 november 2019.

Uppdatera enhetens mjukvara

Om du inte uppdaterade din iPhone 5 innan den 3 november 2019 kan den inte längre behålla precisionen i GPS-navigeringen eller använda funktioner som är beroende av rätt datum och tid, till exempel App Store, iCloud, e-post och webbsurfning. Du måste säkerhetskopiera och återskapa på en Mac eller pc för att kunna genomföra uppdateringen eftersom trådlösa mjukvaruuppdateringar och iCloud-säkerhetskopieringar inte längre fungerar.

Kontrollera vilken iOS-version din enhet använder

När du har uppdaterat din iPhone 5 kan du kontrollera att uppdateringen lyckades:

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på Allmänt och sedan Om.

3. Titta på siffrorna bredvid Programversion.

Den uppdaterade mjukvaruversionen ska vara 10.3.4.

Läs mer

Läs mer om hur detta problem påverkar andra iPhone- och iPad-modeller.

Om du har uppdaterat enheten och ändå har problem kan du prova läsa följande artiklar: