Undvik problem med plats, datum och tid genom att uppdatera mjukvaran i din iPhone eller iPad

Från och med den 3 november 2019 behöver vissa iPhone- och iPad-modeller som släpptes 2012 och tidigare en iOS-uppdatering för att fortsätta visa rätt GPS-plats, datum och tid. Detta beror på problemet med GPS-tidsändring som började påverka produkter med GPS-aktiverade produkter från andra tillverkare den 6 april 2019. Berörda Apple-enheter påverkas inte förrän den 3 november 2019.

Uppdatera enhetens mjukvara

Det är alltid bra att hålla operativsystemet i din iPhone eller iPad uppdaterat. Om du har en av de enheter som anges nedan är det särskilt viktigt att du uppdaterar enhetens mjukvara före den 3 november 2019 för att se till att GPS, datum och tid fungerar som de ska.

Vissa modeller kanske inte kan visa rätt GPS-position om du inte uppdaterar till den nyaste iOS-versionen som finns för din enhet före den 3 november 2019. Det betyder att funktioner som förlitar sig på korrekt datum och tid – till exempel synkronisering med iCloud och hämtning av mejl – inte fungerar.

Kontrollera vilken iOS-version din enhet använder

När du har uppdaterat din iPhone eller iPad kan du kontrollera att uppdateringen lyckades:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Allmänt och sedan Om.
  3. Titta på siffrorna bredvid Programversion.

Beroende på enhet ska den uppdaterade programversionen vara 10.3.4 eller 9.3.6. Om du är osäker på vilken enhet du har kan du identifiera din iPhone-modell eller identifiera din iPad-modell.

Uppdaterad iOS-version Enhet
iOS 10.3.4 iPhone 5
iPad (4:e generationen) Wi-Fi + Cellular
iOS 9.3.6 iPhone 4s
iPad mini (1:a generationen) Wi-Fi + Cellular
iPad 2 Wi-Fi + Cellular
iPad (3:e generationen) Wi-Fi + Cellular

Det här problemet påverkar inte iPod touch eller iPad-modeller med bara Wi-Fi. Det påverkar inte heller nyare iOS-enheter än de som anges ovan.

Läs mer

Om du har uppdaterat enheten och ändå har problem kan du prova läsa följande artiklar: