Uppdatera mjukvaran i din iPhone eller iPad om du upplever problem med plats, datum och tid

Från och med den 3 november 2019 behöver vissa iPhone- och iPad-modeller som släpptes 2012 och tidigare en iOS-uppdatering för att fortsätta visa rätt GPS-plats. Detta beror på problemet med GPS-tidsändring som började påverka GPS-aktiverade produkter från andra tillverkare den 6 april 2019. Berörda Apple-enheter påverkas inte förrän strax före kl. 01.00 den 3 november 2019.

Uppdatera enhetens mjukvara

Vissa modeller kanske inte kan behålla precisionen i GPS-navigeringen om du inteuppdaterar till den nyaste iOS-versionen som finns för din enhet.

Kontrollera vilken iOS-version din enhet använder

När du har uppdaterat din iPhone eller iPad kan du kontrollera att uppdateringen lyckades:

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på Allmänt och sedan Om.

3. Titta på siffrorna bredvid Programversion.

Beroende på enhet ska den uppdaterade mjukvaruversionen vara 10.3.4 eller 9.3.6. Om du är osäker på vilken enhet du har kan du identifiera din iPhone-modell eller identifiera din iPad-modell.

Uppdaterad iOS-version

Enhet

iOS 10.3.4

iPhone 5

iPad (4:e generationen) Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6

iPhone 4s

iPad mini (1:a generationen) Wi-Fi + Cellular

iPad 2 Wi-Fi + Cellular (endast CDMA-modeller)

iPad (3:e generationen) Wi-Fi + Cellular

Det här problemet påverkar inte iPod touch eller iPad-modeller med bara Wi-Fi. Det påverkar inte heller nyare iOS-enheter än de som anges ovan.

Viktig information till ägare av iPhone 5

Det krävs en uppdatering av iPhone 5 för att funktioner som är beroende av rätt datum och tid, till exempel App Store, iCloud, e-post och webbsurfning ska fortsätta fungera och för att rätt GPS-plats ska fortsätta visas.

Om du inte uppdaterade din iPhone 5 innan den 3 november 2019 måste du säkerhetskopiera och återskapa på Mac eller en pc för att kunna uppdatera den. Detta eftersom trådlösa mjukvaruuppdateringar och iCloud-säkerhetskopieringar inte längre fungerar.

Läs mer

Om du har uppdaterat enheten och ändå har problem kan du prova läsa följande artiklar: