Ställa in trådlös ljudsynkronisering med Apple TV

Lär dig synkronisera dina trådlösa ljudenheter till ljudet från din tv.

Innan du börjar

Apple TV är inte tillgänglig i alla länder eller regioner.

När ska man använda trådlös ljudsynkronisering?

Du kan behöva använda trådlös ljudsynkronisering om du märker att ljudet inte är synkroniserat i följande situationer:

• När du använder AirPlay för att spela TV-ljud på din HomePod1 eller dina AirPlay-högtalare.
  • När du använder AirPlay för att spela TV-ljud på din HomePod eller dina AirPlay-högtalare och samtidigt använder TV-högtalarna.
  • När du spelar TV-ljud med din AV-mottagare eller ljudlimpa och HomePod eller dina AirPlay-högtalare samtidigt.2
  • När du lyssnar på TV-ljud med Bluetooth-högtalare eller Bluetooth-hörlurar.

1. HomePod är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

2. Om du använder en AV-mottagare eller en ljudlimpa för att spela upp ljud ska du justera ljud från enheterna med videon på din TV innan du använder trådlös ljudsynkronisering.

Ställa in trådlös ljudsynkronisering

Följ stegen nedan för att synkronisera ljudet på din tv med dina trådlösa ljudenheter.

Håll din iPhone nära din Apple TV

Gå sedan till Inställningar > Video och ljud på din Apple TV. Bläddra ned och välj Trådlös ljudsynkronisering.

Vänta tills du ser ett meddelande om trådlös ljudsynkronisering på din iPhone

Tryck på Fortsätt.

Om du ser en autentiseringskod

Då är det första gången som du ansluter denna iPhone-enhet till denna Apple TV. Ange koden som visas på din Apple TV på din iPhone.

Om din iPhone har anslutit till denna tv förut får du inte en kod och kan gå vidare till nästa steg.

Apple TV spelar upp ett ljud

Håll din iPhone nära din tv medan ljudet spelas. Se till att volymen på din tv är uppskruvad och att det är tyst i rummet.

Ljudet spelas alltid från dina tv-högtalare även om du har ställt in din ljudutgång som AirPlay. Dina ursprungliga ljudutgångsinställningar finns kvar efter synkroniseringen.

Ljudsynkronisering klar

Det visas ett meddelande på din Apple TV om att ljudsynkroniseringen är slutförd. Klicka på Klar för att slutföra inställningen.

Om ljudet inte synkroniseras, inte är synkroniserat längre eller om du använder Matcha innehåll

• Om din Apple TV visar Ljudsynkronisering misslyckades ska du höja volymen på din tv och flytta din iPhone närmare tv:n. Försök sedan synkronisera igen. Om synkroniseringen fortfarande misslyckas kan du kontakta Apple-supporten
  • Om du byter ut din tv, Apple TV, AV-mottagare, ljudlimpa eller andra relaterade komponenter efter synkroniseringen måste du göra en trådlös ljudsynkronisering igen.
  • Om du har aktiverat Matcha innehåll kan du kalibrera andra visningsformat genom att byta format och göra en trådlös ljudsynkronisering för vardera.