Dela ljud med AirPods eller Beats-hörlurar

Med den senaste versionen av iOS eller iPadOS kan både du och en vän lyssna på ljud från din iPhone eller iPad med AirPods eller Beats trådlösa hörlurar.

Detta behöver du

Du behöver en kompatibel iPhone, iPad eller iPod touch med den senaste versionen av iOS eller iPadOS, och ni måste båda ha kompatibla trådlösa hörlurar.1

Kontrollcenter på iPhone med musik som spelas via AirPods Max

Så börjar du dela

1. Anslut dina AirPods eller AirPods Pro, dina AirPods Max, eller dina Beats-hörlurar till din iOS- eller iPadOS-enhet.
  2. Tryck på AirPlay-knappen  i Kontrollcenter på din iPhone eller iPad, på låsskärmen eller i den app som du lyssnar på.
  3. Tryck på Dela ljud.
  4. Om din vän har AirPods eller AirPods Pro håller du dem nära din enhet i fodralet och öppnar locket. Om din vän har AirPods Max håller du dem nära din enhet i fodralet och öppnar locket.  Om din vän har trådlösa Beats-hörlurar sätter du dem i parkopplingsläget och håller dem nära din enhet.
  5. När du din väns hörlurar dyker upp på din skärm trycker du på Dela ljud.

Kontrollcenter på iPhone med musik som spelas upp via delat ljud

Så reglerar du ljudet

Du kan ändra volymen och spela, pausa och stoppa ljudet med reglagen på låsskärmen eller i Kontrollcenter på din iPhone eller iPad. Dra i volymreglaget för valfritt hörlurspar eller dra i volymreglaget längst ned om du vill reglera volymen i båda hörlurarna.

Du och din vän kan också styra ljudet med reglagen på era hörlurar. Om ni ändrar volymen med reglagen på ett par ändras ljudet bara på de hörlurarna.

Så slutar du dela

Tryck på AirPlay-knappen  i Kontrollcenter på din iPhone eller iPad, på låsskärmen eller i den app som du lyssnar på för att sluta dela.

Tryck på bockmarkeringen  bredvid hörlurarna som du vill sluta dela med. När du slutar dela ljudet kopplar du även ifrån de andra hörlurarna.

Modeller som är kompatibla med iPhone, iPad och iPod touch

• iPhone 8 eller senare
  • iPad Pro 12,9 tum (andra generationen) eller senare
  • iPad Pro 11 tum
  • iPad Pro (10,5 tum)
  • iPad Air (3:e generationen)
  • iPad mini (5:e generationen)
  • iPad (femte generationen) eller senare
  • iPod touch (7:e generationen)

Ta reda på vilken modell av iPhone, iPad eller iPod du har.

Kompatibla hörlursmodeller

• AirPods Max
  • AirPods Pro
  • AirPods (första generationen) eller senare
  • Powerbeats
  • Solo Pro
  • Powerbeats Pro
  • Powerbeats3 Wireless
  • Beats Solo3 Wireless
  • Beats Studio3 Wireless
  • BeatsX
  • Beats Flex
  • Beats Fit Pro

Du kan även dela ljud på en Apple TV 4K med tvOS 14 och senare.