Om du inte kan ta emot e-meddelanden på din Mac

Leta efter statusmeddelanden som berättar mer om problemet och hur du kan lösa det.

Om din Mac-dator är ansluten till internet men plötsligt slutar ta emot e-postmeddelanden bör du i allmänhet försöka igen senare. Om det behövs samarbetar du med din e-postleverantör för att lösa det. Om du använder Apples iCloud Mail går du till och se hur du löser problem med iCloud Mail.

Leta efter statusmeddelanden

Du kanske ser en statussymbol som en blixt eller varningssymbol bredvid kontots brevlåda i sidofältet för Mail eller i övre högra hörnet i Mail-fönstret. Klicka på den för att läsa mer.

• Om statusen är Nätverket är nedkopplat kontrollerar du att din Mac är ansluten till internet och försöker sedan igen.
  • Om statusen är Inloggningen misslyckades kontrollerar du med din e-postleverantör att ditt konto är rätt inställt på din Mac.
  • Om Mail frågar efter ditt lösenord men det inte hjälper att ange det går du till och tar reda på varför din e-postleverantör avvisar ditt lösenord.
  • Om din e-posttjänst tillfälligt inte går att nå kanske din e-postleverantör har ett statusmeddelande på sin webbplats. Till exempel visar Apples systemstatussida statusen för iCloud Mail. Det finns även statussidor för andra e-posttjänster som Gmail och Outlook. Vissa korta avbrott i tjänster kanske inte visas på systemstatussidan, så du kan behöva vänta några timmar och sedan försöka igen.

Prova att använda webbmail

Många e-postleverantörer erbjuder webbmail som är ett sätt att använda e-post med en webbläsare som Safari, istället för med en e-postapp som Mail. Om du till exempel använder ett iCloud Mail-konto kan du använda iCloud.com för att skicka och ta emot e-postmeddelanden.

Webbmail är ett bra sätt att verifiera att ditt konto är giltigt och att du kan logga in på det från webben, men det innebär inte att ditt konto är korrekt installerat i din e-postapp. Din e-postleverantör kan hjälpa dig att verifiera dina e-postinställningar, och kontrollera om det finns andra problem som påverkar om du kan skicka eller ta emot e-postmeddelanden.