Om äkta iPhone-bildskärmar

iPhone-bildskärmar har utformats, testats och tillverkats för att uppfylla Apples kvalitets- och prestandastandarder. Häri ingår intuitiv och snabb Multi-Touch, hög ljusstyrka, enastående färgåtergivning, vitbalans och prestanda för funktioner som True Tone, Night Shift och haptiskt tryck.

Varför är det viktigt att utbildade tekniker utför service med äkta Apple-bildskärmar?

Om du behöver byta ut din iPhone-bildskärm är det viktigt att utbildade tekniker som använder äkta Apple-bildskärmsdelar reparerar enheten.

För de flesta kunder är det säkraste och mest pålitliga sättet att få en reparation att besöka ett professionellt serviceställe med certifierade tekniker som använder äkta Apple-delar. Dessa leverantörer omfattar Apple och auktoriserade Apple-servicepartner, och oberoende serviceställen med tillgång till äkta Apple-delar.* Reparationer som utförs av outbildade personer som använder oäkta delar kan påverka enhetens säkerhet eller orsaka funktionsfel på skärmen. Apple-bildskärmar är utformade för att passa exakt på enheten. I reparationer där skruvar eller höljen inte ersätts på rätt sätt kan dessutom lösa delar bli kvar. De kan skada batteriet, orsaka överhettning eller leda till personskador.

Beroende på var du befinner dig kan du få din iPhone-bildskärm utbytt, med eller utan garanti, genom att besöka en Apple Store eller en auktoriserad Apple-servicepartner, eller genom att skicka din iPhone till ett Apple-reparationscenter. Äkta Apple-delar finns också tillgängliga för reparationer utanför garantin från oberoende serviceställen eller genom självbetjäningsreparation.*

Kom igång med bildskärmsservice.

iPhone-bildskärmen har tagits fram tillsammans med iOS-mjukvaran, för bästa möjliga prestanda och kvalitet. En bildskärm som inte kommer från Apple kan orsaka kompatibilitets- eller prestandaproblem. Till exempel kan ett problem uppstå efter en uppdatering av iOS-mjukvaran om uppdateringen innehåller bildskärmsuppdateringar.

Om en servicepartner använder bildskärmsdelar som inte kommer från Apple kan följande inträffa:

Problem med Multi-Touch

• Multi-Touch kanske inte svarar på hela skärmen
  • Försämrad Multi-Touch-prestanda, till exempel kanske vissa beröringar på skärmen inte registreras eller registreras på rätt ställe
  • Beröringar kan oväntat registreras under ett telefonsamtal
  • Bildskärmen slås kanske inte av under telefonsamtal
  • Oavsiktliga beröringar på kanten eller med handflatan kan registreras

Problem med bildskärmens ljusstyrka eller färg

• True Tone-bildskärmen fungerar inte som den ska
  • Förlorad eller försämrad funktion hos sensorn för omgivningsljus, så att skärmen blir mörkare eller ljusare i fel omgivning
  • Felaktig färgkalibrering av bildskärmen, så att bildskärmen ser för gul eller blå ut
  • Hela bildskärmen har inte samma ljusstyrka
  • Den maximala ljusstyrkan blir lägre
  • Oavsiktlig urladdning av batteriet

*Oberoende serviceställen har tillgång till äkta Apple-delar, verktyg, utbildning, serviceguider, diagnostik och resurser. Reparationer av oberoende serviceställen omfattas inte av Apples garanti eller AppleCare-planer, men kan omfattas av leverantörens egen reparationsgaranti. Självbetjäningsreparation ger tillgång till äkta Apple-delar, verktyg och reparationsmanualer så att kunder som har erfarenhet av komplexiteten i att reparera elektroniska enheter kan utföra sina egna reparationer utanför garantin. Självbetjäningsreparation finns för närvarande i USA för iPhone 12 och iPhone 13-modeller och iPhone SE (3:e generationen).

Historik över delar och service

I iOS 15.2 eller senare på iPhone 11-modeller och senare, men inte på iPhone SE (2:a och 3:e generationen), kan du gå till Inställningar > Allmänt > Om för att se iPhone-historiken över delar och service. Du kan också se om skärmen har bytts ut. Utfördes reparationen med äkta Apple-delar och -processer står det ”Äkta Apple-del” bredvid bildskärmen.

Meddelandet Okänd del  visas om skärminstallationen inte fullbordats eller om skärmen:

• Har bytts mot en oäkta bildskärm
  • Har redan använts eller installerats i en annan iPhone
  • Fungerar inte som förväntat

Ett ytterligare meddelande som säger ”Apple har uppdaterat enhetsinformationen för denna iPhone”, kan visas. Det innebär att Apple har uppdaterat den enhetsinformation som sparas för denna iPhone för servicebehov och säkerhetsanalyser samt för att förbättra framtida produkter.

Dessa meddelanden påverkar inte möjligheten att använda din iPhone.

Här finns en Historik över iPhone-delar och service.

Med tidigare iOS-versioner än 15.2 visas ett Viktigt bildskärmsmeddelande istället för ett meddelande om Okänd del.