Om usb-strömadaptrar från Apple

Den här översikten hjälper dig att identifiera en usb-strömadapter från Apple. När du behöver ladda din iPhone, iPad eller iPod touch rekommenderar vi att du använder den usb-strömadapter och den usb-kabel som medföljer som standard till din enhet. De här adaptrarna och kablarna är också tillgängliga separat från Apple och auktoriserade Apple-återförsäljare.

Kundsäkerhet har högsta prioritet hos Apple. Det är därför alla våra produkter, även usb-strömadaptrar för iPhone, iPad och iPod touch, genomgår strikta tester gällande säkerhet och pålitlighet och är utformade för att uppfylla säkerhetsstandarder över hela världen.

Mer information om att ladda din iPhone, iPad eller iPod touch finns under avsnittet Säkerhet, hantering och support i användarhandboken för iPhoneanvändarhandboken för iPad eller användarhandboken för iPod.

5 W usb-strömadapter

• iPhone 5 och senare
  • iPad mini 4
  • iPod touch (5:e generationen) och senare
  • iPod nano (7:e generationen)
  • iPod shuffle (4:e generationen)

10 W usb-strömadapter

• iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad 2

12 W usb-strömadapter

• iPad Pro, 12,9 tum (2:a generationen)
  • iPad Pro, 12,9 tum (1:a generationen)
  • iPad Pro (10,5 tum)
  • iPad Pro (9,7 tum)
  • iPad Air (3:e generationen)
  • iPad mini (5:e generationen)
  • iPad (6:e generationen)
  • iPad (5:e generationen)

18 W usb-strömadapter

• iPad Pro, 12,9 tum (3:e generationen)
  • iPad Pro 11 tum

18 W usb-strömadaptern från Apple kan snabbt ladda din iPhone 8 eller senare.

Läs mer om certifieringar för usb-strömadaptrar

Varje iOS-enhet levereras med en Apple usb-strömadapter som är certifierad enligt myndigheternas säkerhetsstandarder i de länder och regioner där enheten marknadsförs. Många länder och regioner, bland annat USA, använder standarden Safety of Information Technology Equipment, IEC/UL 60950-1.

Usb-strömadaptrarna från Apple är utformade för att användas med växelström på 100 till 240 V vid 50 till 60 Hz. Apples usb-strömadapter på 5 W och usb-C-strömadapter på 18 W av typ A (platta parallella ledare) samt usb-strömadaptrarna på 10 W och 12 W (med nätkontakt av typ A) uppfyller även kraven i standarden IEC/UL 60950-1 och kan användas med strömkällor som ger 115 V växelström vid 400 Hz.

Läs mer om usb-strömadaptrar