Om usb-strömadaptrar från Apple

Den här översikten hjälper dig att identifiera en usb-strömadapter från Apple. Usb-strömadaptrar och kablar från Apple ingår i många produkter och är även tillgängliga separat från Apple och auktoriserade Apple-återförsäljare.

Kundsäkerhet har högsta prioritet hos Apple. Därför genomgår alla våra produkter, bland annat usb-strömadaptrar, strikta tester för säkerhet och pålitlighet och är utformade för att uppfylla säkerhetsstandarder över hela världen.

Som en del av våra ansträngningar att nå våra miljömål medföljer inte längre en strömadapter i lådan till iPhone-modellerna. iPhone fortsätter att fungera med befintliga strömadaptrar och usb-A till Lightning-kablar, som de som ingår i tidigare modeller. I lådan för iPhone-modeller ingår nu en nyare usb-C Lightning-kabel som stöder snabbladdning och är kompatibel med usb-C-strömadaptrar och datorportar som du redan kan ha. Du kan använda antingen en usb-A till Lightning-kabel eller den nyare usb-C till Lightning-kabeln med din iPhone.

Du kan ladda din iPhone, iPad, Apple Watch eller iPod med alla adaptrar i listan nedan. Du kan också använda en Mac usb-C-strömadapter eller adaptrar från tredje part som uppfyller och tillämpliga säkerhetsstandarder. Mer information om att ladda din iPhone, iPad, Apple Watch eller iPod finns under avsnittet Säkerhet, hantering och support i användarhandboken för iPhoneanvändarhandboken för iPad, användarhandboken för Apple Watch och användarhandboken för iPod.

5 W usb-strömadapter

De flesta iPhone-modeller före iPhone 11 levererades med en strömadapter på 5 W i lådan.

10 W usb-strömadapter

De här enheterna levereras med en strömadapter på 10 W i lådan:

• iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad mini 4
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad 2

12 W usb-strömadapter

De här enheterna levereras med en strömadapter på 12W:

• iPad Pro, 12,9 tum (2:a generationen)
  • iPad Pro, 12,9 tum (1:a generationen)
  • iPad Pro (10,5 tum)
  • iPad Pro (9,7 tum)*
  • iPad Air (3:e generationen)*
  • iPad mini (5:e generationen)*
  • iPad (7:e generationen)*
  • iPad (6:e generationen)*
  • iPad (5:e generationen)*

*I vissa länder och regioner levereras den här modellen med en strömadapter på 10 W.

18 W USB-C-strömadapter

De här enheterna levereras med en strömadapter på 18 W i lådan:

• iPad Pro, 12,9 tum (4:e generationen)
  • iPad Pro, 12,9 tum (3:e generationen)
  • iPad Pro 11 tum (2:a generationen)
  • iPad Pro 11 tum

18 W usb-strömadaptern från Apple kan snabbt ladda din iPhone 8 eller senare.

20W USB-C-strömadapter

De här enheterna levereras med en strömadapter på 20 W i lådan:

• iPad mini (6:e generationen)
  • iPad (9:e generationen)
  • iPad Pro, 12,9 tum (5:e generationen)
  • iPad Pro, 11 tum (3:e generationen)
  • iPad (8:e generationen)
  • iPad Air (4:e generationen)

Läs mer om certifieringar för usb-strömadaptrar

När en iOS- eller iPadOS-enhet levereras med en Apple usb-strömadapter är den adaptern certifierad enligt myndigheternas säkerhetsstandarder i de länder och regioner där enheten marknadsförs. Många länder och regioner, bland annat USA, använder standarden Safety of Information Technology Equipment, IEC/UL 60950-1.

Usb-strömadaptrarna från Apple är utformade för att användas med växelström på 100 till 240 V vid 50 till 60 Hz. Apples usb-strömadapter på 5 W och USB-C-strömadapter på 18 W och 20 W av typ A (platta parallella ledare) samt usb-strömadaptrarna på 10 W och 12 W (med nätkontakt av typ A) uppfyller även kraven i standarderna IEC/UL 60950-1 och IEC/UL 62368-1 och kan användas med strömkällor som ger 115 V växelström vid 400 Hz.

Läs mer om usb-strömadaptrar