Om usb-strömadaptrar från Apple

Den här översikten hjälper dig att identifiera en usb-strömadapter från Apple. Usb-strömadaptrar och kablar från Apple ingår i många produkter och är även tillgängliga separat från Apple och auktoriserade Apple-återförsäljare.

Kundsäkerhet har högsta prioritet hos Apple. Därför genomgår alla våra produkter, bland annat usb-strömadaptrar, strikta tester för säkerhet och pålitlighet och är utformade för att uppfylla säkerhetsstandarder över hela världen.

Du kan ladda din iPhone, iPad, Apple Watch eller iPod med alla adaptrar i listan nedan. Du kan också använda tredjepartsadaptrar som uppfyller giltiga säkerhetsstandarder. Mer information om att ladda din iPhone, iPad, Apple Watch eller iPod finns under avsnittet Säkerhet, hantering och support i användarhandboken för iPhoneanvändarhandboken för iPad, användarhandboken för Apple Watch och användarhandboken för iPod.

5 W usb-strömadapter

De flesta iPhone-modeller före iPhone 11 levererades med en strömadapter på 5 W i lådan.

10 W usb-strömadapter

De här enheterna levereras med en strömadapter på 10 W i lådan:

• iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad mini 4
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad 2

12 W usb-strömadapter

De här enheterna levereras med en strömadapter på 12W:

• iPad Pro, 12,9 tum (2:a generationen)
  • iPad Pro, 12,9 tum (1:a generationen)
  • iPad Pro (10,5 tum)
  • iPad Pro (9,7 tum)*
  • iPad Air (3:e generationen)*
  • iPad mini (5:e generationen)*
  • iPad (7:e generationen)*
  • iPad (6:e generationen)*
  • iPad (5:e generationen)*

* I vissa länder och regioner levereras den här modellen med en strömadapter på 10 W.

18 W usb-C-strömadapter

De här enheterna levereras med en strömadapter på 18 W i lådan:

• iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPad Pro, 12,9 tum (4:e generationen)
  • iPad Pro, 12,9 tum (3:e generationen)
  • iPad Pro 11 tum (2:a generationen)
  • iPad Pro 11 tum

18 W usb-strömadaptern från Apple kan snabbt ladda din iPhone 8 eller senare.

20W usb-C-strömadapter

iPad (8:e generationen) och iPad Air (4:e generationen) levereras med en strömadapter på 20 W i lådan.

Läs mer om certifieringar för usb-strömadaptrar

När en iOS- eller iPadOS-enhet levereras med en Apple usb-strömadapter är den adaptern certifierad enligt myndigheternas säkerhetsstandarder i de länder och regioner där enheten marknadsförs. Många länder och regioner, bland annat USA, använder standarden Safety of Information Technology Equipment, IEC/UL 60950-1.

Usb-strömadaptrarna från Apple är utformade för att användas med växelström på 100 till 240 V vid 50 till 60 Hz. Apples usb-strömadapter på 5 W och usb-C-strömadapter på 18 W och 20 W av typ A (platta parallella ledare) samt usb-strömadaptrarna på 10 W och 12 W (med nätkontakt av typ A) uppfyller även kraven i standarderna IEC/UL 60950-1 och IEC/UL 62368-1 och kan användas med strömkällor som ger 115 V växelström vid 400 Hz.

Läs mer om usb-strömadaptrar