Om Mac-strömadaptrar

Läs mer om vilken strömadapter och kabel som medföljer din bärbara Mac-dator.

Om din Mac använder usb-C till att ladda kan du ladda din bärbara Mac-dator med valfri usb-C-strömadapter eller skärm. För bästa laddningsupplevelse bör du använda strömadaptern och kabeln som medföljer din bärbara Mac.

MacBook Air

På bilderna nedan ser du vilken typ av adapter som medföljer varje MacBook Air. Läs om hur du identifierar din MacBook Air om du är osäker på vilken modell du har.

Usb-C-laddningskabel bredvid en 30 W usb-C-strömadapter
Apple 30 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• MacBook Air-modeller lanserade 2018 eller senare

45 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt
45 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

• MacBook Air-modeller lanserade från 2012 till 2017

45 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt
45 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

• 13-tums MacBook Air-modeller lanserade från 2008 till 2011*
  • 11-tums MacBook Air-modeller lanserade från 2010 till 2011

*Adaptrar som medföljde MacBook Air (original), MacBook Air (sent 2008) och MacBook Air (mitten 2009) rekommenderas inte för användning med MacBook Air-modeller (sent 2010). I möjligaste mån ska du använda originaladaptern eller en nyare adapter.

MacBook Pro

På bilderna nedan ser du vilken typ av adapter som medföljer varje MacBook Pro. Läs om hur du identifierar din MacBook Pro om du är osäker på vilken modell du har.

96 W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3-kabel

Apple 67 W eller 96 W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3-kabel

• 14-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2021

Dessa modeller kan även laddas med en usb-C-laddningskabel. Läs mer om att ladda 14-tums och 16-tums MacBook Pro.

140 W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3-kabel

Apple 140 W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3-kabel

• 16-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2021

Dessa modeller kan även laddas med en usb-C-laddningskabel. Läs mer om att ladda 14-tums och 16-tums MacBook Pro.

96 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel
Apple 96 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• 16-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2019

61 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel
Apple 61 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• 13-tums MacBook Pro-modeller introducerades 2016 eller senare

87 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel
Apple 87 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• 15-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2016 eller senare

85 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt
85 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

• 15-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2012 till 2015

60 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt
60 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

• 13-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2012 till 2015

60 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt
60 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

• 13-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2010 till 2012

85 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt
85 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

• 15-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2010 till 2012
  • 17-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2010 till 2011

85 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt
85 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

• 15-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2006 till 2009
  • 17-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2006 till 2009

60 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt
60 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

• 13-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2009

MacBook

På bilderna nedan ser du vilken typ av adapter som medföljer varje MacBook. Läs om hur du identifierar din MacBook om du är osäker på vilken modell du har.

30 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel
Apple 29 W eller 30 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• MacBook Pro-modeller lanserade 2015 eller senare

60 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt
60 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

• MacBook-modeller lanserade från sent 2009 till 2010

60 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt
60 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

• MacBook-modeller lanserade från 2006 till 2009

Läs mer

Läs om vad du ska göra om MagSafe-kabeln eller strömadaptern inte fungerar och om du behöver hjälp med att använda MagSafe-kabeln eller -adaptern.

Om du har en äldre MagSafe-adapter kan du använda den med Mac-datorer som har MagSafe 2-portar. Använd bara en MagSafe till MagSafe 2-omvandlare.

MagSafe till MagSafe 2-omvandlaren är inte kompatibel med MagSafe 3.