Ladda din MacBook Air eller MacBook Pro

Beroende på din bärbara Mac kan du ladda ditt batteri med MagSafe 3 eller usb-C.

Leta reda på laddningsporten på din Mac

Din Mac har MagSafe 3-port, usb-C-portar eller båda. Om din Mac har båda portarna kan båda användas för att ladda batteriet.

MagSafe 3-port

närbild av MagSafe 3-porten

MagSafe 3-porten är placerad längst till vänster på datorn, nära escape-tangenten.

Ladda med MagSafe 3

Usb-C-port

Närbild av två usb-C-portar på en MacBook Air

Usb-C-portar är placerade på vänster sida eller båda sidorna av datorn.

Ladda med usb-C

Ladda med MagSafe 3

1. Anslut usb-C-strömadaptern till ett eluttag.

2. Anslut usb-C-änden av MagSafe 3-kabeln till strömadaptern.

3. Anslut den andra änden av kabeln till MagSafe 3-porten på din Mac.

Diagram som visar en strömadapter ansluten till en usb-C till MagSafe 3-kabel ansluten till en bärbar Mac

När du har anslutit laddaren lyser indikatorlampan grönt om batteriet är fulladdat eller gult om ditt batteri laddas eller laddningen är pausad.

De här Mac-datorerna kan laddas med MagSafe 3:

• MacBook Air lanserad 2022 eller senare

• 14-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2021 eller senare

• 16-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2021 eller senare

MagSafe 2- och MagSafe-strömadaptrar är inte kompatibla med MagSafe 3.

Om indikatorlampan blinkar

Testa följande steg om indikatorlampan på MagSafe 3-kontakten blinkar gult flera gånger:

1. Koppla loss usb-C till MagSafe 3-kabeln från din Mac och från strömadaptern.

2. Dra ut usb-C-strömadaptern från vägguttaget.

3. Torka av MagSafe 3-porten och MagSafe 3-kontakten med en torr trasa. Kontrollera att både porten och kontakten är torra och rena från skräp.

4. Kontrollera att usb-C-porten på strömadaptern och usb-C-kontakten är rena från skräp.

5. Starta om Mac-datorn.

6. Anslut usb-C-strömadaptern till vägguttaget, anslut usb-C-till-MagSafe 3-kabeln till adaptern och din Mac och försök sedan ladda igen.

Kontakta Apple om indikatorlampan fortsätter att blinka upprepade gånger.

Ladda med usb-C

1. Anslut strömadaptern till ett eluttag.

2. Anslut ena änden av usb-C-kabeln till strömadaptern.

3. Anslut den andra änden av kabeln till valfri usb-C-port på din Mac.

Diagram som visar en strömadapter ansluten till en usb-C till usb-C-kabel ansluten till en bärbar Mac

Du kan också ansluta en usb-C- eller Thunderbolt-skärm som ger ström, till exempel Apple Studio Display. Om din skärm ger ström till din Mac behöver du inte ansluta en separat usb-C-strömadapter.

Din Mac laddas bara över en port åt gången, så anslutning av flera strömadaptrar till usb-C-portarna och MagSafe 3-porten (om sådan finns) laddar inte din Mac snabbare. Usb-C-laddningskablar stöder också olika maxeffekter (W). Till exempel så har Apple usb-C-laddningskabel (1 m) stöd för upp till 60 W och Apple usb-C-laddningskabel (2 m) har stöd för upp till 100 W. Om du ansluter mer än en strömkälla laddas din Mac endast från kabeln och strömadaptern eller skärmen som ger mest ström.

De här Mac-datorerna kan laddas med usb-C:

• MacBook Pro lanserad 2016 eller senare

• MacBook Air lanserad 2018 eller senare

• MacBook lanserad 2015 eller senare

Läs mer

Om du inte är säker på vilken strömadapter och kabel du ska använda med din Mac-dator kan du läsa om vilken strömadapter och kabel som följer med din Mac.

Läs om vilken kabel och strömadapter du behöver för att snabbladda din MacBook Air eller MacBook Pro.