Så här ställer du in din Apple TV (3:e generationen)

Följ dessa steg för att ställa in din Apple TV.

Koppla in strömmen och ansluta din tv

Anslut nätsladden till din Apple TV och anslut den till ett strömuttag. Anslut sedan din Apple TV till din tv med en HDMI-kabel.

No alt supplied for Image

Slå på din tv och välja rätt ingång

Slå på din tv och klicka på valfri knapp på Apple Remote för att visa installationsskärmen. Om installationsskärmen inte visas kontrollerar du att du valt den HDMI-ingång som din Apple TV är ansluten till.

Välja ett språk och ansluta till wifi

Använd fjärrkontrollen som följde med din Apple TV för att välja ett språk och ansluta till ditt wifi-nätverk. Anslut till internet med hjälp av Ethernet genom att ansluta din Apple TV till routern med en Ethernet-kabel.

Vänta medan din Apple TV installeras. När installationen är klar visas hemskärmen.

Ändra inställningar och söka efter uppdateringar

Gå till Inställningar på din Apple TV för att dölja appar från hemskärmen, ändra AirPlay-inställningar och söka efter nya mjukvaruuppdateringar.

Om du vill köpa eller hyra filmer från iTunes Store eller Apple TV-appen går du till Inställningar > iTunes Store och loggar in med ditt Apple-ID.

Du kan också logga in på iCloud för att se dina iCloud-bilder och använda Familjedelning på din Apple TV. Gå till Inställningar > iCloud och logga in med ditt Apple-ID.

Läs om vad du kan göra om du har tvåfaktorsautentisering inställt för ditt Apple-ID och du blir ombedd att ange en verifieringskod.