Hämta en verifieringskod och logga in med tvåfaktorsautentisering

Med tvåfaktorsautentisering behöver du en verifieringskod för att logga in med ditt Apple-ID på en ny enhet eller webbläsare.

När du loggar in med ditt Apple-ID på en ny enhet eller webbläsare bekräftar du din identitet med ditt lösenord plus en sexsiffrig verifieringskod. Du kan få en verifieringskod på några olika sätt. Du kan använda koden som visas på din tillförlitliga enhet, få ett SMS eller telefonsamtal eller generera en kod från din tillförlitliga enhet.

Om du använder iOS 11.3 eller senare på din iPhone kanske du inte behöver ange någon verifieringskod. I vissa fall kan ditt betrodda telefonnummer verifieras automatiskt i bakgrunden på din iPhone. Du behöver göra en sak mindre och ditt konto skyddas ändå av tvåfaktorsautentisering.

iPhone visar Logga in med Apple-ID

Använda koden som visas på din tillförlitliga enhet

Om du har en tillförlitlig enhet som kör iOS 9 och senare eller OS X El Capitan och senare visas verifieringskoden automatiskt på dina tillförlitliga enheter.

1. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord på en ny enhet eller webbläsare.
  2. Leta efter en inloggningsavisering på en av dina tillförlitliga enheter.
  3. Tryck på Tillåt för att få din verifieringskod.
  4. Ange verifieringskoden på din andra enhet för att slutföra inloggningen.

iPhone visar Apple-ID-verifieringskod skickad via Meddelanden

Få ett SMS eller telefonsamtal

Om du inte har en tillförlitlig enhet till hands kan du få verifieringskoden skickad till ditt tillförlitliga telefonnummer med SMS eller ett telefonsamtal.

1. Klicka på Fick ingen verifieringskod på inloggningsskärmen.
  2. Välj att få koden skickad till ditt tillförlitliga telefonnummer.
  3. Du får ett SMS eller telefonsamtal från Apple med din verifieringskod.
  4. Ange koden på din andra enhet för att slutföra inloggningen.

iPhone visar skärmen Lösenord och säkerhet, med tvåfaktorsautentisering aktiverad

Hämta en kod från Inställningar på din tillförlitliga enhet

Om du inte kan ta emot en verifieringskod automatiskt på din tillförlitliga enhet kan du få en från Inställningar, även om din enhet är offline.

Från din iPhone, iPad eller iPod touch:

iOS 10.3 eller senare:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Lösenord och säkerhet > Hämta verifieringskod.

På iOS 10.3 eller senare, om din enhet är offline:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Lösenord och säkerhet.
  3. Meddelandet Kontoinformation är inte tillgänglig visas. Tryck på Hämta verifieringskod.

iOS 10.2 eller tidigare:

1. Gå till Inställningar > iCloud.
  2. Tryck på ditt Apple-ID-användarnamn.
  3. Om din enhet är offline trycker du på Få en verifieringskod. Om din enhet är online trycker du på Lösenord och säkerhet > Få en verifieringskod.

från din Mac:

1. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud.
  2. Klicka på Kontodetaljer.
  3. Om din enhet är offline klickar du på Få en verifieringskod. Om din enhet är online klickar du på Säkerhet > Få en verifieringskod.

Om du fortfarande inte kan logga in

Om du inte kan logga in, nollställa ditt lösenord eller hämta verifieringskoder kan du begära kontoåterställning för att få åtkomst till ditt konto. Kontoåterställning kan ta ett par dagar eller länge tid beroende på den specifika kontoinformationen du kan uppge för att verifiera din identitet.