Hämta en verifieringskod och logga in med tvåfaktorsautentisering

Med tvåfaktorsautentisering behöver du en verifieringskod för att logga in på en ny enhet eller webbläsare med ditt Apple-ID.

När du loggar in med ditt Apple-ID på en ny enhet eller webbläsare bekräftar du din identitet med ditt lösenord plus en sexsiffrig verifieringskod. Du kan få en verifieringskod på några olika sätt. Du kan använda koden som visas på din betrodda enhet, få ett sms eller telefonsamtal eller generera en kod från din betrodda enhet.

Om du använder iOS 11.3 eller senare på din iPhone kanske du inte behöver ange någon verifieringskod. I vissa fall kan ditt betrodda telefonnummer verifieras automatiskt i bakgrunden på din iPhone. Du behöver göra en sak mindre och ditt konto skyddas ändå av tvåfaktorsautentisering.

Använda koden som visas på din betrodda enhet

Om du har en betrodd enhet med iOS 9 eller senare, OS X El Capitan eller senare, iPadOS 13 eller senare eller watchOS 6 eller senare, visas verifieringskoden automatiskt på dina betrodda enheter.

1. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord på en ny enhet eller webbläsare.
  2. Leta efter en inloggningsnotis på en av dina betrodda enheter.
    Karta över staten New York där Buffalo är tydligt markerad. Bildtexten visar att ett Apple-ID används för att logga in på en iPhone nära Buffalo.
  3. Tryck på Tillåt för att få din verifieringskod.
  4. Ange verifieringskoden på din andra enhet för att slutföra inloggningen.

Få ett sms eller telefonsamtal

Om du inte har en betrodd enhet till hands kan du få verifieringskoden skickad till ditt betrodda telefonnummer via sms eller ett telefonsamtal.

1. Klicka på Fick ingen verifieringskod på inloggningsskärmen.
  2. Välj att få koden skickad till ditt betrodda telefonnummer.
  3. Du får ett sms eller telefonsamtal från Apple med din verifieringskod. SMS:et kan inkludera ytterligare en domänvalideringsrad. Raden inkluderar @-tecknet, webbsidans namn och din kod (exempelvis @icloud.com #123456 %apple.com).
    Få ett SMS med din verifieringskod och en domänvalideringsrad
  4. Ange koden på din andra enhet för att slutföra inloggningen.

Hämta en kod från Inställningar på din betrodda enhet

Om du inte kan ta emot en verifieringskod automatiskt på dina betrodda enheter kan du få en från Inställningar, även om din enhet är offline.

Från din iPhone, iPad eller iPod touch

Om din enhet är online:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Lösenord och säkerhet > Få en verifieringskod.
    iPhone-skärm som visar hur du får en verifieringskod från Inställningar.

Om din enhet är offline:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Lösenord och säkerhet.
  3. Meddelandet ”Kontoinformation är inte tillgänglig” visas. Tryck på Få en verifieringskod.

från din Mac

1. Gå till Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  2. Klicka på Lösenord och säkerhet > Hämta verifieringskod.
    Så här får du en verifieringskod på en Mac från Systeminställningar.

Om du fortfarande inte kan logga in

Om du inte kan logga in, nollställa ditt lösenord eller hämta verifieringskoder kan du begära kontoåterställning för att återfå åtkomst till ditt konto. Kontoåterställning kan ta ett par dagar eller längre tid beroende på den specifika kontoinformation du kan uppge för att verifiera din identitet.