Ringa och ta emot RTT-samtal på din Apple Watch

Läs om hur du kan använda protokollet för RTT (real-time text) för textsamtal i samtalston.

Det här behöver du

* RTT och TTY stöds inte av alla operatörer eller i alla regioner. RTT- och TTY-funktionerna beror på din operatör och nätverksmiljö. När du ringer ett nödsamtal i USA skickar iPhone särskilda tecken eller toner för att underrätta telefonisten. Telefonistens möjlighet att ta emot eller svara på dessa toner varierar beroende på din plats. Apple garanterar inte att telefonisten kan ta emot eller svara på ett RTT- eller TTY-samtal.

Ställa in RTT för Apple Watch

Du kan använda RTT för textsamtal i samtalston på din Apple Watch när du inte har tillgång till din iPhone.

Så här ställer du in RTT:

1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
  2. Gå till Hjälpmedel > RTT.
  3. Slå på RTT.

Ringa ett RTT-samtal

Din Apple Watch måste vara ansluten till ett mobilnät för att du ska kunna ringa ett RTT-samtal. Läs om hur du ställer in mobilanslutningen.

På Apple Watch:

1. Tryck på appen Telefon.
  2. Välj en kontakt och tryck på numret som du vill ringa.
  3. Tryck på RTT-samtal.
  4. När samtalet ansluter sveper du uppåt och trycker på  RTT.
  5. Välj bland standardsvaren, skicka en emoji eller tryck på knappen Rita text  för att skriva. Om du har aktiverat Skicka direkt i Inställningar kan mottagaren se ditt meddelande medan du skriver. I annat fall skriver du meddelandet och trycker på Skicka.

Svara på ett RTT-samtal

Om du har ställt in RTT kan du läsa här hur du svarar på ett samtal och uppgraderar det till ett textsamtal.

1. Tryck på Godkänn för att svara på samtalet.
  2. Svep uppåt och tryck sedan på  RTT.

Även om du inte har ställt in RTT kan du svara på RTT-samtal. Gör så här.

1. När ett RTT-samtal kommer till din Apple Watch visas detta meddelande: ”Med RTT kan du skicka textmeddelanden mellan mottagarna under ett telefonsamtal. Den här tjänsten används vanligtvis av personer med hörselskador. Tryck på RTT-knappen om du vill kommunicera med uppringaren med hjälp av text.
  2. Tryck på OK för att ta emot RTT-samtalet.