Gör din Mac redo för service

Skydda din information och spara tid genom att följa dessa steg innan du lämnar in din Mac för service.

Göra en säkerhetskopia

Att göra en säkerhetskopia är en viktig del av att förbereda Mac-datorn för service. Time Machine gör det enkelt att säkerhetskopiera och återskapa alla dina filer och det finns även andra metoder för säkerhetskopiering. Läs om att säkerhetskopiera din Mac

Ordna service

Välj mellan servicealternativen som är tillgängliga i ditt område: gör en bokning i en Apple Store-butik, hitta en auktoriserad Apple-servicepartner eller skapa en reparation per post. Ordna service för din Mac.

Samla in din information

Om du har kvar ditt kvitto tar du med det till serviceplatsen. Du kan även behöva ditt Apple-ID-lösenord och någon form av legitimation, som ett körkort, pass och annan legitimation som utfärdats av myndigheter.

Du bör kunna namnet och lösenordet till ditt macOS-användarkonto om du behöver logga in på Mac-datorn hos serviceplatsen. Och om du använder ett lösenord till den fasta mjukvaran stänger du av det innan du får service.

Samla ihop dina produkter

Ta med Mac-datorn, strömkabeln och alla tillbehör du behöver hjälp med.

Om du har valt service per post behöver du bara följa anvisningarna för förpackning och sändning som du fick.

Om du behöver hjälp kan du kontakta Apple-supporten för att få mer information.