Ringa nödsamtal från en låst iPhone

Även om en iPhone är låst kan du ringa nödsamtal och söka efter medicinskt ID. Medicinskt ID hjälper utryckningsarbetare att få tillgång till viktig medicinsk information.

Ringa ett nödsamtal

1. Gå till låsskärmen och tryck på Nödsituation.

2. Ring ett samtal.

ios-16-iphone-13-pro-lock-screen-place-emergency-call

Söka efter medicinskt ID

Om någon behöver få hjälp och är medvetslös eller inte svarar kan du söka i deras iPhone efter ett medicinskt ID. Medicinskt ID innehåller information om en person som kan vara viktig i en nödsituation, till exempel allergier, medicinskt tillstånd och vem du ska kontakta. Medicinska ID:n kan delas automatiskt med räddningspersonal under ett nödsamtal.* Läs mer om hur du ställer in ett medicinskt ID i appen Hälsa.

Om en iPhone är låst går du till låsskärmen och trycker på Nödsituation > Medicinskt ID. Om en iPhone är olåst öppnar du appen Hälsa och trycker på fliken Medicinskt ID.

*Endast tillgängligt i USA.

Utforska fler nödsituationsfunktioner

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.