Så här uppgraderar du till macOS High Sierra

Om du har hårdvara eller mjukvara som inte är kompatibel med macOS Mojave kan du kanske uppgradera till macOS High Sierra.

Kontrollera kompatibiliteten

Du kan uppgradera till macOS High Sierra från OS X Mountain eller senare på någon av följande Mac-modeller. Din Mac behöver även minst 2 GB minne och 14,3 GB tillgänligt lagringsutrymme.

MacBook som lanserades sent 2009 eller senare
MacBook Air som lanserades sent 2010 eller senare
MacBook Pro som lanserades i mitten av 2010 eller senare
Mac mini som lanserades i mitten av 2010 eller senare
iMac som lanserades sent 2009 eller senare
Mac Pro som lanserades i mitten av 2010 eller senare

Du hittar din Mac-modell, minne, lagringsutrymme och version av macOS genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn (). Om din Mac inte är kompatibel med macOS High Sierra anger installationsprogrammet det.

Göra en säkerhetskopia

Innan du installerar en uppgradering är det en bra idé att säkerhetskopiera din Mac. Med Time Machine är det enkelt, och andra metoder för säkerhetskopiering är också tillgängliga. Läs om att säkerhetskopiera din Mac.

Om anslutning

Eftersom det tar tid att hämta och installera macOS ska du se till att du har en pålitlig internetanslutning. Om du använder en bärbar Mac-dator ansluter du den till eluttaget.

Hämta macOS High Sierra

För att få den bästa säkerheten och de senaste funktionerna kan du ta reda på om du kan uppgradera till macOS Mojave, vilket är den senaste versionen av Mac-datorns operativsystem.

Om du fortfarande behöver macOS High Sierra kan du använda den här App Store-länken: Skaffa macOS High Sierra.

Påbörja installationen

Efter hämtningen öppnas installationsprogrammet automatiskt.

Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen. Det kan vara enklast att påbörja installationen på kvällen så att den kan slutföras över natten.

Om det visas en uppmaning i installationsprogrammet om att installera ett hjälpprogram anger du administratörsnamnet och lösenordet som du använder för att logga in på Mac-datorn och klickar på Lägg till hjälpprogram.

Låt installationen slutföras

Låt installationen slutföras utan att du försätter Mac-datorn i vila eller stänger locket. Din Mac kan startas om, visa en förloppsindikator eller en tom skärm flera gånger när den installerar både macOS och relaterade uppdateringar av den fasta mjukvaran till Mac.