Installera den offentliga betaversionen av macOS Mojave på en separat APFS-volym

APFS gör det enklare än någonsin att testa en försläppsversion av macOS.

När du har installerat betaversionen av macOS Mojave på en separat volym på lagringsenheten är det enkelt att växla mellan Mojave och High Sierra på samma Mac, som om de låg på separat lagring. Eftersom lagringsutrymmet som används av AFPS-extravolymen delas med din befintliga volym behöver du inte sätta av utrymme för den nya volymen. Storleken anpassas automatiskt efter innehållet.

Det här behöver du

Om du vill göra detta behöver du en Mac-dator med endast flashlagring och macOS High Sierra. Se till att du har minst 20 GB ledigt utrymme till installationen av Mojave, plus eventuellt ytterligare utrymme som behövs för filer och appar. Utrymmet som krävs för att installera Mojave och hålla det uppdaterat varierar under betaperioden.

Titta hur mycket lagringsutrymme som finns under Om den här datorn. Kontrollera att det står ”Flash-lagringsutrymme” under enhetsikonen för att bekräfta att du använder flash-lagringsutrymme:

Fliken Lagring på Om den här datorn

Välj Apple-menyn () > Om denna Mac och klicka sedan på fliken Lagring.

Om din Mac inte har flash-lagringsutrymme kan du skapa en ny partition istället. Följ i så fall anvisningarna för att lägga till en volym på en enhet som är formaterad som Mac OS Extended innan du fortsätter.

Säkerhetskopiera din Mac

Betaprogramvara är programvara som fortfarande utvecklas, vilket innebär att vissa appar och tjänster inte fungerar normalt. Därför är det viktigt att säkerhetskopiera din Mac innan du fortsätter. Du kan säkerhetskopiera med hjälp av Time Machine

Lägga till en APFS-volym

1. Öppna Skivverktyg, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  2. Välj din befintliga APFS-volym i sidofältet.
  3. Välj Redigera > Lägg till APFS-volym i menyfältet eller klicka på knappen Lägg till volym i verktygsfältet i Skivverktyg. De här alternativen kan endast väljas när du har valt en APFS-volym.
  4. Ange ett namn på den nya APFS-volymen och klicka på Lägg till:

Fönstret Skivverktyg när du har valt att skapa en ny APFS-volym. Fältet Namn innehåller orden macOS Mojave Public Beta. APFS är valt i menyn Format.

Registrera din Mac och installera betaversionen

Gå till beta.apple.com och följ anvisningarna för hur du registrerar din Mac för Apple Beta Software Program. Hämta därefter installationsprogrammet för betaversionen av Mojave och börja installera.

När du får välja var du vill installera betaversionen klickar du på Visa alla skivor och väljer volymen du just skapade:

Fönster som visar installationsprogrammet för macOS Mojave 10.14 Beta med två volymer

Växla mellan Mojave och High Sierra

När du är klar med installationen kan du använda inställningarna för startskiva eller Starthanteraren och växla snabbt mellan Mojave och High Sierra:

• Välj Apple-menyn () > Startskiva, klicka på  och ange ditt administratörslösenord. Välj volymen för Mojave och High Sierra och klicka på Starta om.
  • Du kan även hålla inne Alternativ-tangenten under start och välja volymen för Mojave eller High Sierra när du ombeds göra det.

Uppdatera betaversionen

När din Mac är registrerad Apple Beta Software Program får du en avisering när det finns en ny offentlig betaversion. Kontrollera om det finns uppdateringar eller installera den senaste versionen med rutan Programvaruuppdatering i Systeminställningar:

Rutan Programvaruuppdatering i Systeminställningar

Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka på Programvaruppdatering.