Förstå och styra personuppgifter som lagras hos Apple

Som en del av vårt engagemang för personlig integritet gör vi det enkelt för dig att granska och styra vilka data som lagras hos Apple.

Verktyg för data och integritet

Logga in med ditt Apple-ID på privacy.apple.com för att komma åt verktyg för integritetshantering på sidan Data och integritet.

Denna uppsättning av självbetjäningsverktyg är tillgänglig för kunder i över 240 länder och regioner runt om i världen och omfattar alternativ för att göra följande:

• Få en kopia av alla data som lagras hos Apple som är kopplade till ditt Apple-ID. För EU-baserade användare: Du kan schemalägga en engångsbegäran eller återkommande begäran om vissa data (inklusive App Store-information och Installera app-aktivitet).

• Tillfälligt inaktivera ditt Apple-ID.

• Permanent radera ditt Apple-ID och data som är kopplade till det.

• Begära en rättning av dina personuppgifter.

• Läs om de datatyper som Apple samlar in.

Policyer för data och integritet

Vi utför omfattande granskningar av de situationer då vi samlar in och behåller dina data för att se till att vi uppfyller våra höga standarder för skydd av data som vi lagrar åt dig. Därför har Apple-produkter policyer för data och integritet som gör det enkelt att förstå hur Apple använder dina personuppgifter.

Vi visar dessa policyer för dig innan du loggar in med ditt Apple-ID eller slår på nya funktioner som använder dina data. Den här informationen finns även på apple.com/se/legal/privacy/data/.

Vi är stolta över vårt engagemang för integritet och vi kommer att fortsätta att använda vår standard för branschledande, inbyggt integritetsskydd för att se till att en utmärkt upplevelse inte är på bekostnad av din integritet och säkerhet.

Mer information finns på apple.com/se/privacy.