Förstå och styra personuppgifter som lagras hos Apple

Som en del av vårt engagemang för personlig integritet gör vi det lättare än någonsin för dig att granska och styra vilka data som lagras hos Apple.

Verktyg för data och integritet

VI har introducerat nya verktyg för data och integritet på kontosidan för ditt Apple-ID. Logga in på din Apple-ID-kontosida på en Mac, pc eller iPad. Rulla sedan ned till Data och integritet och välj Hantera dina data.

Beroende på tillgängligheten i ditt land eller din region kan du:

Tillgänglighet i ditt land eller din region

Den kompletta uppsättningen av självbetjäningsverktyg för data och integritet är nu tillgängligt till kunder inom EU, Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz. Vi avser att tillhandahålla dessa funktioner till kunder över hela världen under de kommande månaderna.

Just nu kan kunder i andra länder eller regioner begära en rättning av deras data eller begära att deras konto och kopplade data raderas helt. Om du bor i ett land eller en region som inte anges ovan kan du fortfarande kontakta oss för att begära att få en kopia av data som lagras hos Apple.

Ytterligare integritetsförbättringar

Vi har utfört en omfattande granskning av de situationer då vi samlar och behåller dina data för att se till att vi uppfyller vår höga standard för skydd av data som vi lagrar åt dig. Apple-produkter har därmed fått nya och uppdaterade policyer för data och integritet som gör det lättare än någonsin att förstå hur Apple använder dina personuppgifter. Vi visar dessa policyer för dig innan du loggar in med ditt Apple-ID eller slår på nya funktioner som använder dina data.

Vi är stolta över vårt engagemang för integritet och vi kommer att fortsätta att använda vår standard för branschledande, inbyggt integritetsskydd för att se till att en utmärkt upplevelse inte är på bekostnad av din integritet och säkerhet. Mer information finns på apple.com/se/privacy.