Så här inaktiverar du ditt Apple-ID-konto

Eftersom Apple ger dig kontroll över dina data och din integritet har du möjlighet att tillfälligt inaktivera ditt Apple-ID-konto när som helst av vilken anledning som helst. Tillgång till den här funktionen kan variera beroende på land och region.

Den här artikeln ger information och svar på vanliga frågor om att tillfälligt inaktivera ditt Apple-ID-konto. Se till att läsa hela artikeln för att förstå vad som händer när ditt Apple-ID inaktiveras.

Om inaktivering av ditt Apple-ID

Möjligheten att inaktivera ditt konto ger dig mer kontroll över personuppgifter som du lagrar hos Apple. Det är ett sätt att tillfälligt spärra åtkomst till ditt konto, utan att permanent radera det.

När du inaktiverar ditt Apple-ID-konto sparar vi ditt konto och dina data, men du kan inte logga in på kontot eller använda det. När ditt konto är inaktiverat kan du inte komma åt data som du lagrar på Apple-tjänster som använder ditt Apple-ID, som iCloud, iTunes, Apple Books, App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime och Hitta min iPhone. Apple slutar att behandla och använda dina data, förutom då vi är förpliktade att använda dem för andra lagliga syften, såsom redovisning av finansiell avkastning eller annat rättsligt förfarande. Vi kan använda dina kontaktuppgifter till att kontakta dig i ärendet.

Innan du begär inaktivering av ditt Apple-ID

Vi rekommenderar att du vidtar vissa steg innan du begär inaktivering av ditt Apple-ID.

Så här inaktiverar du tillfälligt ditt Apple-ID

Logga in med ditt Apple-ID på privacy.apple.com på en Mac, pc, iPhone eller iPad och välj Begär att avaktivera ditt konto. Om alternativet inte visas betyder det att den här funktionen inte är tillgänglig i ditt land eller din region.

När du begär inaktivering av ditt konto får du en unik alfanumerisk åtkomstkod. Se till att spara åtkomstkoden på en säker plats eftersom du måste ha den för att återaktivera ditt konto.

När vi har bekräftat att begäran kommer från dig som kontoinnehavare inaktiverar vi ditt konto.

Vanliga frågor

Kan jag ta emot iCloud-e-postmeddelanden eller textmeddelanden när mitt konto är inaktiverat?

Nej. Du får inga nya meddelanden när ditt konto är inaktiverat. Meddelanden som skickas till dig via iCloud (Mail och iMessage) kommer inte att levereras.

Vad händer med musik, filmer, tv-program, böcker och appar som jag köpte med mitt konto?

Om du köpte objekten från iTunes Store, App Store, Mac App Store eller Apple Books med ditt Apple-ID kan du inte använda dessa tjänster när ditt konto är inaktiverat. Dessa tjänster omfattar, men är inte begränsat till:

• uppdatering av köpta appar

• hämtning av tidigare köpta objekt

• synkronisering av DRM-skyddade köp till iOS-enheter

• kopiering av DRM-skyddade objekt från en dator till en annan

• uppspelning av hyrda objekt

• auktorisering av datorer för att spela upp DRM-skyddade objekt som köpts

• åtkomst till iTunes-matchning, om du prenumererar

• åtkomst till säsongspass i iTunes

Innehåll som inte är DRM-skyddat (Digital Rights Management), som iTunes-musikinköp, fortsätter att fungera som vanligt när ditt konto är inaktiverat. DRM-fritt innehåll som lagrats i iCloud-musikbiblioteket är dock inte tillgängligt och kan inte spelas upp.

Innehåll med DRM-skydd som du har köpt, såsom appar, filmer eller tv-serier, kan sluta fungera eller sluta uppdateras när ditt konto är inaktiverat, beroende på innehållstypen.

Vad händer med mina prenumerationer?

Dina prenumerationer på tjänster som Apple Music eller iCloud-lagring, eller tjänster från tredje part som du prenumererar på med ditt Apple-ID eller som är kopplade till ditt Apple-ID, avbryts i slutet av faktureringscykeln när du inaktiverar ditt konto.

Vad händer med mitt Apple Pay Later-lån?

Innan du kan inaktivera ditt Apple-ID måste alla återstående lånebetalningar du har med Apple Pay Later vara betalda.

Jag prenumererade på Apple Music genom min mobiloperatör. Vad händer med min prenumeration?

Om du prenumererar på Apple Music genom en operatör och har kopplat ditt konto till Apple-ID-kontot som du inaktiverar kan du fortfarande streama musik, men du förlorar andra funktioner i Apple Music, som iCloud-musikbiblioteket.

Jag är familjesamordnare. Hur påverkas mina familjemedlemmar om jag inaktiverar mitt konto?

Om du är samordnare för en Familjedelningsgrupp och inaktiverar ditt Apple-ID kommer din familj att sluta dela objekt såsom Apple Music, iCloud-lagring och köp. Dessutom inaktiveras eventuella barnkonton i familjen tillsammans med ditt konto.

Får jag fortfarande de köp som jag har genomfört online på apple.com/se?

Ja. Aktiva onlinebeställningar hanteras som vanligt när ditt konto är inaktiverat.

Kommer produktreparationer som pågår att fortsätta när mitt konto inaktiverats?

Ja. Reparationer som pågår kommer inte att avbrytas om du inaktiverar ditt Apple-ID.

Apple-supporten hjälper mig för tillfället med något. Kan jag fortfarande få hjälp när mitt konto har inaktiverats?

Apple-supporten kan hjälpa dig efter att ditt konto har inaktiverats. Du kan dock inte längre komma åt ärenden som pågår när ditt konto är inaktivt.

Kan jag fortfarande använda min AppleCare-plan för att få service på min enhet?

Ja. Om din enhet omfattas av en AppleCare-plan kan du fortfarande använda den för att få service när ditt konto är inaktiverat.

Ligger kommande bokningar i Apple Store kvar i schemat efter att mitt konto inaktiverats?

Nej. Möten eller bokningar som du bokat i Apple Store avbokas när ditt konto inaktiveras.

Jag är registrerad i uppgraderingsprogrammet för iPhone. Måste jag fortfarande betala när mitt konto är inaktiverat?

Ja. Om du är registrerad i uppgraderingsprogrammet för iPhone måste du fortsätta göra betalningar för din enhet. Eventuellt kan du dock inte göra fler uppgraderingsbeställningar online utan det kopplade Apple-ID:t.

Jag distribuerar appar och annat innehåll på Apple-plattformar. Vad händer med mitt kontoinnehåll när mitt Apple-ID inaktiveras?

Du förlorar tillgång till ditt butiksinnehåll genom App Store Connect och iTunes Connect när ditt konto inaktiveras. Om ditt konto är den juridiska Kontoinnehavaren kommer du inte att kunna acceptera eller förnya kontrakt och ditt innehåll kan förfalla eller tas bort från butiken om du inte tilldelar ditt innehåll en ny juridisk användare innan du begär att ditt konto inaktiveras. Läs mer om hur du hanterar ditt utvecklarkonto.

Hur väljer jag bort direkt marknadsföring?

Vi gör det enkelt att välja bort direkt marknadsföring från Apple. Klicka på länken för avregistrering längst ned i marknadsföringsmeddelandena för att snabbt avregistrera dig. Du kan även hantera dina kommunikationsinställningar på din Apple-ID-kontosida.

Kan jag återaktivera mitt konto?

Ja. Om du begär att ditt konto ska inaktiveras får du en unik alfanumerisk åtkomstkod. När du är redo att återaktivera ditt Apple-ID kontaktar du Apple-supporten och anger din åtkomstkod, så hjälper vi dig att återaktivera ditt konto. Om du tappar bort den här koden kan vi inte hjälpa dig att återaktivera ditt konto.

Kan jag kontakta Apple om hur mina data hanteras?

Ja. Om du har frågor eller feedback om vår integritetspolicy eller andra ämnen kan du kontakta oss.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.