Överföra en kopia av din samling med iCloud-bilder till en annan tjänst

Du kan begära att överföra en kopia av dina iCloud-bilder, det vill säga bilder och videor som är kopplade till ditt Apple-ID, till en annan tjänst.

Den här tjänsten är tillgänglig för kunder i över 240 länder för överföringar till Google Foto.

Du kan begära att överföra en kopia av bilder och videor som du lagrar i iCloud-bilder till Google Foto. Överföring av bilder och videor från iCloud-bilder tar inte bort eller förändrar innehållet som du lagrar med Apple men en kopia av ditt innehåll skickas till den andra tjänsten.

Överföringsprocessen tar mellan tre och sju dagar. Vi använder den här tiden till att bekräfta att denna begäran gjordes av dig och för att göra överföringen.

En del data och format som är tillgängliga i iCloud-bilder, som smarta album, Live Photos och vissa RAW-filer, kommer kanske inte att vara tillgängliga när du överför ditt innehåll till en annan tjänst. Mer information om vilka data som överförs anges nedan.

Innan du begär överföring av bilder och videor

Innan du begär en överföring av ditt innehåll i iCloud-bilder ska du se till att:

• Du använder iCloud-bilder till att lagra bilder och videor med Apple.

• Ditt Apple-ID har tvåfaktorsautentisering.

• Du har ett Google-konto för Google Foto.

• Ditt Google-konto har tillräckligt med lagringsutrymme för att slutföra överföringen.

Om du lägger till bilder eller videor i iCloud-bilder innan dataöverföringen startar behöver du mer utrymme på ditt Google-konto för att slutföra överföringen. Om lagringsutrymmet tar slut på ditt Google-konto under överföringen kommer inte alla dina objekt att överföras. Om du lägger till, uppdaterar eller raderar innehåll efter att överföringen har startat, eller om dina bilder och videor fortfarande överförs, kommer dessa ändringar eller tillägg kanske inte att överföras.

Så här begär du en överföring av ditt innehåll i iCloud-bilder

Så här startar du en begäran om att överföra bilder och videor i iCloud-bilder:

1. Logga in med ditt Apple-ID på privacy.apple.com.

2. Välj Överför en kopia av dina data.

3. Följ uppmaningarna för att slutföra din begäran.

Du kommer att uppmanas att logga in på ditt Google-konto för att starta överföringen.

Du får en e-postnotis om din överföringsbegäran och ytterligare ett e-postmeddelande när din överföring har slutförts. Om du avbryter din överföring innan den har slutförts och vissa bilder eller videor redan har överförts, kommer dessa att finnas kvar i Google Foto. Du kan kontrollera statusen på din begäran på privacy.apple.com/account.

Om bilderna och videorna som överförs

Endast innehåll som lagrats i iCloud-bilder * överförs. Bilder och videor överförs i de ursprungliga formaten eller i standardformat som är lätta att öppna och läsa. I vissa fall kan du märka att överföringen inte innehöll de bilder, videor eller format som du hade förväntat dig. Det finns olika skäl till att det kan hända.

• Överföringen innehåller kopior av bilder och videor som du lagrar i iCloud-bilder, kopplade till ditt Apple-ID. Filformaten omfattar: .jpg, .png, .webp, .gif, vissa RAW-filer, .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts och .mkv.

• Endast den senaste ändringen av bilden överförs och inte originalversionen. Dubbletter visas som en bild.

• När det är möjligt överförs bilderna i sina respektive album. Videor överförs separat, inte i sina album.

• Efter överföringen till Google börjar filnamn på album och videor med ”Kopia av”.

• En del innehåll, som delade album, smarta album, innehåll från bildström, Live Photo-bilder, vissa metadata samt bilder och videor som lagrats i andra mappar och platser, överförs inte alls.

Ditt Google-kontos totala lagringsutrymme gäller för innehåll som överförts från iCloud-bilder till Google Foto. Google Foto har även en gräns på 20 000 bilder per album. Om du överför ett album med fler än 20 000 bilder kommer de extra bilderna fortfarande att överföras men de läggs inte till i albumet.

Det är även möjligt att de data som du ville överföra är i ett format som inte går att överföra eller så kanske de endast sparades under en mycket kort period och är inte längre tillgängliga på våra servrar. Vilka data som är kopplade till ditt konto och hur vi svarar på dataförfrågningar kan komma att ändras eftersom vi ständigt arbetar med våra lagrings- och insamlingsmetoder så att de blir mer precisa och enhetliga. Apple strävar efter att bara samla in och lagra den minsta mängd data som behövs för att tillhandahålla tjänsterna som du använder. Läs mer om Apples integritetspolicy.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.