Använda Siri till att spela upp musik eller podcaster

Med Siri kan du spela upp det du vill lyssna på, var som helst, och du styr alltihop med din röst.

Så här använder du Siri

Om din enhet stöder Siri med handsfree kan du säga Hej Siri. Om den inte gör det kan du använda Siri genom att trycka på en knapp. Läs om hur du aktiverar Siri på din enhet.

Spela upp musik

Om du har en prenumeration på Apple Music kan du be Siri att spela upp allt från Apple Music-katalogen eller ditt bibliotek, samt använda åtkomstfunktioner som att hitta låtar utifrån låttexter och att lägga till musik i ditt bibliotek.

Om du inte har ett Apple Music-medlemskap kan du be Siri att spela musik från ditt musikbibliotek, bland annat från dina iTunes-köp.

På iOS och watchOS kan du också använda Siri för att spela upp musik från tredjepartsappar som stöder SiriKit.

Hitta och spela upp musik

Vet du redan vad du vill lyssna på? Då kan du be Siri att spela upp det. Eller be Siri att hitta en låt med hjälp av en låttext. Säg Hej Siri och sedan något i stil med:

• Spela upp Kents senaste album.
  • Spela upp Lover av Taylor Swift.
  • Spela upp min träningsspellista.
  • Spela upp låten som går Dröm dina drömmar så länge du känner liv.

Hitta musik efter topplistor, popularitet eller genre

Siri kan hjälpa dig att upptäcka ny och populär musik från alla genrer. Och även spela hits från alla decennier. Säg Hej Siri och sedan något i stil med:

• Spela upp dagens hits.
  • Spela upp de 10 populäraste låtarna i världen.
  • Spela upp alternativmusik från 90-talet.
  • Spela upp populära hiphop-låtar.

Berätta för Siri vad du gillar att lyssna på

Siri kan spela upp musik som du gillar baserat på din lyssningshistorik. Och du kan lära Siri vilken musik du gillar. Säg Hej Siri och sedan något i stil med:

• Spela upp musik som jag gillar.
  • Jag gillar den här låten.
  • Jag gillar inte den här låten.
  • Spela upp fler låtar som den här.

Lägga till musik i ditt biblioteket eller i en spellista

Be Siri att lägga till den låt som spelas, eller albumet som den finns med på, i ditt bibliotek eller i en anpassad spellista. Säg bara Hej Siri och sedan något i stil med:

• Lägg till den här låten i mitt bibliotek.
  • Lägg till det här albumet i mitt bibliotek.
  • Lägg till den här låten i min träningsspellista.

Lyssna på radio

Ställ in din favoritradiostation. Eller skapa en anpassad station från den musik du gillar. Säg Hej Siri och sedan något i stil med:

• Spela upp Beats 1.
  • Spela upp Z100.
  • Spela upp BBC Radio.
  • Spela upp det senaste avsnittet av Elton Johns Rocket Hour.
  • Skapa en radiostation för Daniel Caesar.

Styra vad som spelas upp

Oavsett om du vill hoppa över en låt eller höra en annan version av den, så kan Siri göra det åt dig. Säg bara Hej Siri och sedan något i stil med:

• Hoppa över den här låten.
  • Slå på upprepa.
  • Stopp.
  • Blanda detta album.
  • Höj volymen.
  • Spela en annan version av den här låten.

Lär dig om vad som spelas

Siri kan berätta namnet på den låt som spelas, vem som sjunger den med mera.  Säg bara Hej Siri och sedan något i stil med:

• Vad är det här för låt?
  • Vilket år kom den här låten?
  • Vem sjunger det här?
  • Hur många låtar finns på det här albumet?

Lyssna på podcaster

Med Siri kan du fortsätta att lyssna på dina favoritpodcaster, prenumerera på nya program och styra uppspelningen.

På iOS och watchOS kan du också använda Siri för att spela upp podcaster från tredjepartsappar som stöder SiriKit.

Spela upp och prenumerera på podcaster

Spela upp din favoritpodcast, lyssna på en ny podcast eller prenumerera på podcaster. Säg Hej Siri och sedan något i stil med:

• Spela upp Oprahs Supersoul Conversations.
  • Spela upp det senaste avsnittet av podcasten Lore.
  • Vad är det här för podcast?
  • Prenumerera på det här programmet.

Styra uppspelningen

Be Siri att styra uppspelningen av en podcast som du lyssnar på. Säg bara Hej Siri och sedan något i stil med:

• Pausa.
  • Hoppa tillbaka 30 sekunder.
  • Spela upp dubbelt så snabbt.
  • Hoppa framåt 10 minuter.

Spela upp och styr ljudet i hela ditt hem

Med AirPlay och Siri kan du be Siri att spela upp musik i vissa rum eller i flera rum samtidigt. Och du kan styra vad som spelas upp i hela ditt hem med hjälp av din röst.

För att komma i gång behöver du bara ställa in dina AirPlay 2-kompatibla högtalare i Hem-appen.

Spela upp det där du vill höra det

Be Siri att spela upp musik i ett rum och strömma en podcast i ett annat. Eller be Siri att spela samma ljud överallt i ditt hem. Du behöver bara säga Hej Siri och sedan något i stil med:

• Spela upp Kent i köket.
  • Spela upp detta överallt.
  • Spela upp denna podcast i sovrummet.
  • Spela upp Taylor Swift i sovrummet och i köket.

Styra var det spelas

Du kan flytta ljud till olika rum, styra uppspelning och ställa frågor om vad som spelas. Säg bara Hej Siri och sedan något i stil med:

• Stäng av musiken överallt.
  • Ställ in volymen i vardagsrummet på 20 procent.
  • Flytta den här musiken till sovrummet.
  • Vad spelas i köket?

Göra mer med Siri

Med Siri kan du också:

Tillgänglighet, funktioner och kommandon för Siri varierar för olika språk och länder eller regioner. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i ditt land eller din region.