Använda Siri till att spela upp musik eller podcaster

Siri kan spela upp musik från ditt bibliotek och hjälpa dig att upptäcka ny musik. Siri kan också hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om dina podcaster och hitta nya.

Använd Siri till att spela upp musik eller podcaster på din enhet genom att säga ”Hej Siri” och sedan säga vad du vill lyssna på.

Siri är eventuellt inte tillgängligt i ditt land eller din region. Läs mer om tillgänglighet för funktioner i iOS.

Lyssna på musik

Med en prenumeration på Apple Music får du åtkomst till hela Apple Music-katalogen och alla dina spellistor. Siri kan söka efter artist eller album, styra vad som spelas och ge dig information om den musik som spelas. Om du inte har en prenumeration på Apple Music kan Siri spela upp musik från ditt musikbibliotek, inklusive köp från iTunes och låtar från iTunes-matchning.

Hitta och spela upp låtar och album

Be Siri att spela alla låtar av en artist, även om låtarna inte finns i biblioteket. Eller säg till Siri att ”spela min musik” för att lyssna på låtarna i biblioteket.

• ”Spela 24K Magic blandat.”
  • ”Spela det senaste David Guetta-albumet.”
  • ”Spela min musik av Echosmith.”

Hitta och spela upp musik efter listor1

Du kan be Siri att spela ny musik, spela topphittar eller sådant som:

• ”Spela topp 10 countrylåtar.”
  • ”Spela topplåten från 31 januari 1973.”
  • ”Spela några hittar från 90-talet.”
  • ”Spela den populäraste Twenty One Pilots-låten.”

Spela upp radio och stationer

Du kan be Siri att spela upp en station eller skapa en ny åt dig. Be Siri att:

• ”Spela Beats 1.”
  • ”Skapa en radiostation baserad på My Morning Jacket.”
  • ”Spela elektronisk radio.”
  • ”Spela musik som jag tycker om.”
  • ”Spela NPR.2"

Styra vad som spelas upp

När du lyssnar på ett album eller en spellista kan du be Siri att blanda låtarna. Du kan också berätta för Siri när du gillar eller inte gillar en låt för att finjustera rekommendationerna. Säg bara ”Hej Siri” och sedan:

• ”Spela fler låtar som den här.”
  • ”Hoppa över den här låten.”
  • ”Slå på upprepa.”
  • ”Höj volymen.”
  • ”Jag gillar den här låten” eller ”Jag gillar inte den här låten”.

Identifiera och lägg till musik

Siri kan ge dig information om en låt som spelas eller nyligen spelats, och lägga till musik i ditt bibliotek. Fråga Siri:

• ”Vem sjunger det här?”
  • ”Vad hette den förra låten?”
  • ”Hur många låtar finns på det här albumet?”
  • ”Lägg till den här låten i mitt bibliotek.”

Lär dig om vad som spelas

Du kan be Siri om mer information om musiken som du lyssnar på och hitta andra versioner av olika låtar. Till exempel:

• ”Vilket år kom den här låten?”
  • ”Berätta mer om den här artisten.”
  • ”Spela en annan version av den här låten.”
  • ”Vad är det här för låt?”

1 Listsökningar är bara tillgängliga i USA.

2 Nyhetsradiokanaler varierar efter land och region.

Lyssna på podcaster

Siri kan hjälpa dig att lyssna på alla program i Apple Podcasts-katalogen och hålla dig uppdaterad med de senaste avsnitten från podcaster som du prenumererar på.

Spela upp podcaster

Siri kan hålla dig uppdaterad med de podcaster som du följer. Du kan be om saker som:

• ”Spela Oprahs Supersoul Conversations.”
  • ”Spela mina nyaste podcaster.”
  • ”Spela det första avsnittet av podcasten Lore.”

Styr uppspelningen av podcaster

Du kan styra uppspelningen av podcaster med Siri. Be Siri att:

• ”Pausa.”
  • ”Hoppa tillbaka 30 sekunder.”
  • ”Spela dubbelt så snabbt.”
  • ”Hoppa fram tio sekunder.”

Lär dig om vad som spelas

Du kan fråga Siri om information om de podcaster som du lyssnar på för närvarande och be Siri prenumerera på nya podcaster. Till exempel:

• ”Vad är det här för podcast?”
  • ”Prenumerera på det här programmet.”

Spela upp ljud hemma

Med AirPlay och Siri kan du spela upp och styra ljud i hela huset. Du kan också spela upp ljud på flera högtalare eller lägga till musik i en kö som ska spelas upp härnäst eller skapa delade musikköer.

Läs om hur du ställer in högtalare i appen Hem.

Spela musik överallt

Du kan be Siri spela musik i flera rum, styra uppspelningsvolymen och ställa frågor om musiken. Säg ”Hej Siri” och sedan:

• ”Spela Rolling Stones överallt.”
  • ”Stäng av musiken överallt.”
  • ”Ställ in ljudvolymen i matsalen till 10 procent.”
  • ”Vad spelas i köket?”

Styr var det spelas

Du kan också spela musik i specifika rum och styra vilka högtalare som är anslutna till systemet. Till exempel kan du be Siri att:

• ”Spela en låt jag gillar i köket.”
  • ”Lägg till högtalaren i vardagsrummet.”
  • ”Ta bort musiken i köket.”
  • ”Flytta musiken till källaren.”

Om att spela upp innehåll på en HomePod

HomePod-enheten använder automatiskt samma Apple-ID som du var inloggad med på den iOS-enhet som du använde för att ställa in den. När du har ställt in den behöver enheten inte vara närvarande om du vill använda Siri till att spela musik eller podcaster.

Du kan lyssna på dessa ljudkällor via din HomePod:

• Apple Music3
  • iTunes musikinköp
  • iCloud-musikbibliotek med Apple Music3 eller iTunes-matchning3
  • Beats 1 liveradio
  • Beats 1 On Demand4
  • Apple Podcasts

Du kan också använda AirPlay för att skicka annat innehåll till HomePod-enheten från din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV och Mac5.

3 Prenumerationer krävs för Apple Music och iTunes-matchning.

4 Om du vill lyssna på Beats 1 On Demand behöver du en prenumeration på Apple Music.

5 Om du vill använda AirPlay startar du AirPlay manuellt från en annan enhet eller app istället för att använda ”Hej Siri”.

HomePod är inte tillgängligt i alla länder och regioner.