Lägga till och hantera tv-apparater och högtalare i appen Hem

Använd appen Hem för att lägga till och styra alla dina Apple TV- och HomePod-enheter samt AirPlay 2-kompatibla tv-apparater och högtalare på samma ställe.

Lägg till dina AirPlay 2-kompatibla tv-apparater och högtalare i appen Hem och ordna dem efter rum. Sedan kan du be Siri att spela upp det du vill titta på, när du vill se det. Och du kan spela upp musik på varje tv och högtalare i hemmet, spela upp olika låtar i varje rum och använda Siri för att styra det som spelas upp.

Innan du börjar

På smart-tv-apparater tittar du efter etiketten:

På högtalare tittar du efter etiketten:

Lägga till tv-apparater och högtalare i appen Hem

Lägg till varje AirPlay 2-kompatibel smart-tv, Apple TV, HomePod och AirPlay 2-kompatibel högtalare som du har i appen Hem. Sedan kan du spela upp det du vill, när du vill.

Lägga till AirPlay 2-kompatibla smart-tv-apparater

1. På din smart-tv går du till inställningarna för Apple HomeKit och letar reda på en QR-kod. Om du behöver hjälp med att hitta de här inställningarna kontaktar du tillverkaren.
  2. På din iPhone, iPad eller iPod touch öppnar du appen Hem och trycker på . Tryck sedan på Lägg till tillbehör.
  3. Skanna QR-koden på din tv-skärm med kameran på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Vänta tills smart-tv-apparaten läggs till.
  5. Ge din tv ett namn och välj ett rum där den är placerad.
  6. Tryck på Klar.

Samsung AirPlay 2-kompatibla smart-tv-apparater har inte stöd för HomeKit och kan inte läggas till i appen Hem. Du kan fortfarande använda AirPlay med smart-tv-apparater från Samsung, men du kan inte använda Siri för att spela upp videor och styra uppspelningen. Om du vill använda AirPlay med en smart-tv från Samsung kontrollerar du att din Apple-enhet och smart-tv är i samma wifi-nätverk.

En del smart-tv-apparater kan kräva en mjukvaruuppdatering eller ytterligare installation med tillverkarens app.

Lägga till en Apple TV 4K eller Apple TV HD

1. Kontrollera att din Apple TV är uppdaterad till den senaste versionen av tvOS och att den är ansluten till wifi-nätverket i hemmet samt inloggad på iCloud med samma Apple-ID som i appen Hem.
  2. På Apple TV går du till Inställningar > AirPlay > Rum.
  3. Välj ett rum som du har ställt in i appen Hem eller välj Lägg till nytt rum.

Din Apple TV visas i appen Hem på fliken Hem eller Rum.

Lägga till HomePod

Ställ in HomePod så visas den automatiskt i appen Hem.

HomePod är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Lägga till AirPlay 2-kompatibla högtalare

1. Öppna appen Hem, tryck på och tryck sedan på Lägg till tillbehör.
  2. Tryck på Har du ingen kod eller kan du inte skanna och tryck sedan på högtalaren.
  3. Vänta tills högtalaren läggs till. Ge högtalaren ett namn och välj ett rum där den finns.
  4. Tryck på Klar.

En del högtalare kan kräva en uppdatering av den fasta mjukvaran eller ytterligare installation med tillverkarens app. Lägg till högtalare som är anslutna till en AirPort Express 802.11n (2:a generationen) genom att uppdatera den fasta mjukvaran på din AirPort Express.

Ordna dina tv-apparater och högtalare efter rum

Ordna dina smart-tv-apparater och högtalare efter rum i appen Hem på din iOS-enhet eller Mac. Sedan kan du använda Siri för att spela upp styra musik i ditt hem. Och be Siri att spela upp det du vill titta på, när du vill se det.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. I appen Hem trycker du ned en AirPlay-tv eller -högtalare och trycker sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Rum och välj sedan ett rum för den enheten.
  3. Tryck på Klar.

På Mac-datorn:

1. I appen Hem dubbelklickar du på en AirPlay-tv eller -högtalare och klickar sedan på Inställningar längst upp till höger.
  2. Klicka på Rum och välj sedan ett rum för den enheten.
  3. Klicka på Klar.

Vill du styra det som spelas upp i vissa delar av ditt hem, till exempel på över- eller undervåning? Läs om hur du grupperar rum i en zon i appen Hem.

Ändra AirPlay-inställningar

Välj vem som ska kunna se och spela upp till dina högtalare och tv-apparater i Heminställningar.

1. Öppna appen Hem på en iOS-enhet eller Mac.
  2. I iOS trycker du på symbolen Heminställningar. Tryck på Heminställningar och sedan på ett hem om du har flera hem. I macOS går du till Redigera > Redigera hem i menyraden.
  3. Rulla ned och välj Tillåt åtkomst till högtalare och TV.

Här kan du välja att låta alla, alla som är anslutna till wifi-nätverket i ditt hem eller enbart personer som du bjuder in att styra ditt hem att spela upp via AirPlay till dina enheter.