Lägg till och hantera högtalare i appen Hem

Med appen Hem kan du lägga till och hantera varje Apple TV, HomePod och AirPlay 2-kompatibel högtalare på samma ställe.

När du lägger till högtalare till appen Hem kan du använda AirPlay 2 till att spela upp din favoritlåt överallt i ditt hem. Appen Hem låter dig även gruppera dina högtalare efter rummen de befinner sig i så att du kan spela upp en låt i ett rum och något annat i ett annat rum. Och med Siri kan du styra vad som spelas i varje del av ditt hem med rösten.

Innan du börjar

Lägga till högtalare i appen Hem

Lägg till dina högtalare till appen Hem för att lyssna på och styra musik för flera högtalare med AirPlay 2.

Lägga till HomePod

Ställ in HomePod så visas den automatiskt i appen Hem.

HomePod är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Lägga till Apple TV

Du kan lägga till en Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) med tvOS 11.4 eller senare i appen Hem. Gör så här:

1. Se till att Apple TV är ansluten till ditt wifi-nätverk i hemmet och inloggad på iCloud med samma Apple-ID som appen Hem.
  2. På Apple TV går du till Inställningar > AirPlay > Rum.
  3. Välj ett rum som du har ställt in i appen Hem eller välj Lägg till nytt rum.

Din Apple TV visas i appen Hem. Kontrollera genom att öppna appen Hem och tryck på fliken Hem eller Rum.

Lägga till fler högtalare

1. Öppna appen Hem, tryck på och tryck sedan på Lägg till tillbehör.
  2. Tryck på Har du ingen kod eller kan du inte skanna och tryck sedan på högtalaren.
  3. Vänta tills högtalaren läggs till. Ge högtalaren ett namn och välj ett rum där den finns.
  4. Tryck på Klar.

En del högtalare kan kräva en uppdatering av den fasta mjukvaran eller ytterligare installation med tillverkarens app. Lägg till högtalare som är anslutna till en AirPort Express 802.11n (andra generationen) genom att uppdatera den fasta programvaran på din AirPort Express.

Gruppera dina högtalare efter rum

Gruppera dina högtalare efter rum i appen Hem så att du kan använda Siri till att styra musiken i hemmet. Gör så här:

1. I appen Hem trycker du och håller ned Apple TV, HomePod eller en annan högtalare och trycker sedan på Detaljer.
  2. Tryck på Rum och välj sedan ett rum där din högtalare finns. Skapa ett nytt rum genom att trycka på Skapa nytt och ge sedan ditt rum ett namn och tryck på Spara.
  3. Tryck på Klar.

Om du vill förflytta dig mellan olika rum i appen Hem trycker du på fliken Rum längst ned, sveper åt höger eller vänster över skärmen eller trycker på  längst upp till vänster.

Vill du spela musik överallt på nedervåningen? Läs om hur du grupperar rum i en zon i appen Hem.