Hitta och se filmer med 4K, HDR eller Dolby Vision

Du kan köpa eller hyra filmer från iTunes Store i högupplöst format (HD) eller 4K-upplösning. Dessa videor kan även ha HDR (High Dynamic Range) i HDR10 eller Dolby Vision.

När du köper eller hyr en film från iTunes Store spelas den automatiskt upp i det format som ger högsta kvalitet på den enhet där du spelar upp den.

Kompatibla enheter kan spela upp videor med högre kvalitet, som 4K, HDR eller Dolby Vision från iTunes Store1 och en del appar från tredje part2.

Format
Beskrivning
4K
4K-märke
Video spelas upp med högre upplösning. Videor i HD har en upplösning på 1920 × 1080 pixlar medan videor i 4K har 3840 × 2160, vilket gör bilden både skarpare och mer detaljerad. Videor i 4K ser otroligt bra ut på kompatibla TV-apparater.
HDR
HDR-märke
HDR-videor har bredare omfång av färger och ljusstyrka. Videor med HDR ser fantastiska ut på alla skärmstorlekar.

iTunes Store har stöd för filmer med versioner både för HDR10 och Dolby Vision. Om du ser HDR-symbolen, kan den här iTunes Store-filmen visas i HDR10. Symbolen Dolby Vision visas när filmen är tillgänglig i Dolby Vision.

Apple TV 4K spelar automatiskt upp innehållet i det HDR-format som är kompatibelt med din TV.
Dolby Vision
Dolby Vision-märke

I iTunes Store visar 4K-märketHDR-märket och Dolby Vision-märket det högsta tillgängliga formatet som erbjuds i iTunes Store. Automatiskt väljs den högsta formatkvaliteten som stöds av varje enhet. Läs mer om enhetskompatibilitet.

1 Om du köper eller hyr en standardupplöst (SD) video kommer det inte att finnas några mer högupplösta versioner att strömma.

2 Kontakta apputvecklaren om du har frågor om videokvaliteten.

Vad du behöver för att titta på videon med högsta tillgängliga kvalitet

Om du köper eller hyr en film från iTunes Store kan du strömma den både på enheten som du köpte den på och dina andra enheter, så länge du är inloggad med samma Apple-ID på alla enheter. Läs mer om att strömma iTunes Store-filmer eller TV-serier. Din iPhone, iPad, iPod touch, mac, pc eller Apple TV spelar automatiskt upp med den bästa videokvaliteten som finns tillgänglig för enheten och internetanslutningen.

Hitta videor med 4K, HDR eller Dolby Vision i iTunes Store

Se om en film kan spelas upp i 4K på en kompatibel enhet genom att leta efter 4K-symbol på produktsidan. Som standard finns alla videor du kan köpa eller hyra i iTunes Store tillgängliga för uppspelning i HD3.

Filmer i iTunes Store kan också finnas tillgängliga i HDR10 HDR-symbol eller Dolby Vision Dolby Vision-symbol. Innehållet spelas automatiskt upp med det HDR-format som är kompatibelt med din enhet.

3 Läs mer om att byta mellan 4K/HD och SD i iTunes Store.

Kontrollera kvaliteten på dina tidigare köp

Om du tidigare köpt en HD-film från iTunes Store kan du ha tillgång till 4K-versionen med HDR eller Dolby Vision-förbättringar på en kompatibel enhet. Om ditt iTunes Store-köp inte har en version med hög kvalitet nu kanske den läggs till längre fram.

Kontrollera videokvaliteten genom att trycka eller klicka på en film i biblioteket. Titta överst på sidan efter 4K-symbolHDR-symbol eller Dolby Vision-symbol.

Ta reda på vilken videokvalitet din enhet kan spela upp

Videor i HD har högre upplösning än videor i SD. En del videor har även ännu högre upplösning, med alternativ för 4K för enheter som är kompatibla med 4K.

iPhone 8 eller senare, iPad Pro (2017) och Apple TV 4K kan spela upp innehåll i HDR10 och Dolby Vision.

En Apple TV 4K som är ansluten till en 4K-kompatibel TV, kan spela upp innehåll i 4K.4 Video i 4K, speciellt med HDR10 och Dolby Vision, kräver en HDMI-kabel som är kompatibel med dessa format. Apple rekommenderar HDMI-kablar som är märkta med ”Compatible Dolby Vision” då de har testats med Apple TV 4K och flera TV-apparater. Läs mer om att spela upp innehåll i 4K, HDR och Dolby Vision med din Apple TV.

Uppspelning av HDR10, Dolby Vision och 4K-innehåll kräver kompatibla enheter. Kontrollera systemkraven för din Apple-produkt för att se om den kan spela upp videor i 4K, HDR eller Dolby Vision.

4 Om ditt 4K-innehåll inte spelas upp automatiskt går du till Inställningar > Program > iTunes filmer och tv-program och kontrollerar att Snabbstart är aktiverat för att spela 4K-, HDR- eller Dolby Vision-innehåll.

Om du ser ett meddelande om att din enhet kanske inte kan spela upp video i 1080p (HD) eller 4K

När du köper eller hyr en film eller ett tv-program från iTunes Store kan enheten som du använder varna om den inte kan spela upp videoinnehåll i 1080p (HD) eller 4K. Enheten kommer istället att automatiskt spela upp den version av videon som ger högsta möjliga kvalitet för enheten. Dina andra Apple-enheter kan spela upp en version med högre kvalitet om de är kompatibla.

Läs mer om att hämta om köpt innehåll.

Kontrollera internetanslutningen

Ju högre videokvalitet du strömmar, desto snabbare internetanslutning måste du ha. (Apple rekommenderar en lägsta hastighet på 25 MBit/s för 4K-strömning.) Dina Apple-enheter byter automatiskt videokvaliteten till en lägre om din internetanslutning inte är snabb nog.

Du kan hämta en lokal kopia av en HD-film till din iPhone, iPad, iPod touch, mac eller pc, och du kan kanske hämta HDR- och Dolby Vision-versioner till dina iOS-enheter, men du kan inte hämta en 4K-version.