Hitta och se på filmer med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos

Lär dig vilka videoformat med hög kvalitet som du kan spela på din enhet när du hyr eller köper filmer från Apple TV-appen.

Symboler som visas på en films produktsida i Apple TV-appen, som 4K-märket , HDR-märket , Dolby Vision-märket eller Dolby Atmos-märket, anger den högsta formatkvaliteten som Apple TV-appen har att erbjuda. När du köper eller hyr en film från Apple TV-appen spelas filmen automatiskt i den högsta tillgängliga kvaliteten för den enhet som du använder. Läs om vilka videoformat din enhet kan spela.

Format Beskrivning

4K
4K-märke

Video spelas upp med högre upplösning. Videor i HD har en upplösning på 1920 × 1080 pixlar medan videor i 4K har 3840 × 2160, vilket gör bilden både skarpare och mer detaljerad.

HDR 10
HDR-märke

HDR-videor har bredare omfång av färger och ljusstyrka.

Apple TV 4K spelar automatiskt upp innehållet i det HDR-format som är kompatibelt med din TV.

Dolby Vision

Dolby Vision-märke

Dolby Atmos

Dolby Atmos-märke

Videor med Dolby Atmos spelas upp med tredimensionellt ljud när det kombineras med ett Dolby Atmos-kompatibelt ljudsystem. Apple TV 4K spelar upp ljud genom ditt hemmasystem med högtalare som automatiskt väljer vilken som är den bästa högtalarkombinationen att använda. Läs mer om att använda Dolby Atmos med ditt hemmabiosystem och Apple TV 4K.

Det här behöver du för att titta på videon med högsta tillgängliga kvalitet

Om du köper eller hyr en film från Apple TV-appen kan du strömma den på enheten som du köpte den på och dina andra enheter så länge som du är inloggad med samma Apple-ID på alla enheter. Läs mer om att strömma filmer eller TV-program. Din iPhone, iPad, iPod touch, mac, pc eller Apple TV spelar automatiskt upp med den bästa videokvaliteten som finns tillgänglig för enheten och internetanslutningen.

Om du köper eller hyr en standardupplöst (SD) video kan du inte spela versioner med högre upplösning.

Hitta videor med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos i iTunes Store

Se om en film kan spelas upp i 4K på en kompatibel enhet genom att leta efter 4K-symbol på produktsidan. Som standard finns alla videor du kan köpa eller hyra i Apple TV-appen tillgängliga för uppspelning i HD.

Filmer i Apple TV-appen är kanske tillgängliga i HDR10 HDR-symbol , Dolby Vision Dolby Vision-symbol eller Dolby Atmos Dolby Atmos-märke. Innehållet spelas automatiskt upp med det HDR-format och ljudformat som är kompatibelt med din enhet.

Kontrollera kvaliteten på dina tidigare köp

Om du tidigare köpt en HD-film från Apple TV-appen kan du ha tillgång till versionen med 4K-, HDR-, Dolby Vision- eller Dolby Atmos-förbättringar på en kompatibel enhet. Om ditt inköp inte har en version med hög kvalitet nu kanske den läggs till sedan.

Kontrollera videokvaliteten genom att trycka eller klicka på en film i biblioteket. Titta längst upp på sidan efter 4K-symbol , HDR-symbol , Dolby Vision-symbol eller Dolby Atmos-märke.

Ta reda på vilken videokvalitet din enhet kan spela upp

Videor i HD har högre upplösning än videor i SD. En del videor har även ännu högre upplösning, med alternativ för 4K för enheter som är kompatibla med 4K.

Hitta din enhet i tabellen nedan för att se om den kan spela upp 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos-innehåll.

Enhet

Medier

iPhone 8 och senare

Kan spela upp HDR- och Dolby Vision-innehåll.

iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen)

iPad Pro (11 tum)

iPad Pro 12,9 tum (2:a generationen)

10,5-tums iPad Pro

Kan spela upp HDR- och Dolby Vision-innehåll.

iPad Pro (11 tum) och iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) kan spela upp 4K, HDR eller Dolby Vision-innehåll till en kompatibel ansluten bildskärm eller tv-apparat.

Apple TV 4K

Kan spela upp 4K, HDR och Dolby Vision-innehåll till en kompatibel ansluten tv-apparat. Läs mer om att spela upp innehåll i 4K, HDR och Dolby Vision med din Apple TV.

Kan spela upp Dolby Atmos-innehåll till ett kompatibelt anslutet ljudsystem. Läs mer om inställningar för surroundljud på din Apple TV 4K.

Kompatibla smart-tv-apparater

Kan spela innehåll med 4K, HDR och Dolby Vision som du spelar upp med AirPlay från din Apple-enhet. Läs mer om systemkrav för AirPlay eller ta reda på vilka smart-tv-apparater som är kompatibla med AirPlay 2.

Kan spela filmer och tv-program i 4K eller HDR från Apple TV-appen.

Om din enhet inte listas här kontrollerar du systemkraven för din Apple-produkt för att se om din enhet kan spela upp videor i 4K, HDR eller Dolby Vision.

Om du ser ett meddelande om att din enhet kanske inte kan spela upp video i 1080p (HD) eller 4K

När du köper eller hyr en film eller ett tv-program från Apple TV-appen kan enheten som du använder varna om den inte kan spela upp videoinnehåll i 1080p (HD) eller 4K. Enheten kommer istället att automatiskt spela upp den version av videon som ger högsta möjliga kvalitet för enheten. Dina andra Apple-enheter kan spela upp en version med högre kvalitet om de är kompatibla.

Kontrollera internetanslutningen

Du behöver en snabb internetanslutning för att strömma videoformat med hög kvalitet. Apple rekommenderar en lägsta hastighet på 25 MBit/s för 4K-strömning. Dina Apple-enheter byter automatiskt videokvaliteten till en lägre om din internetanslutning inte är snabb nog.

Du kan hämta en lokal kopia av en HD-film till din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc, och du kan kanske hämta HDR- och Dolby Vision-versioner till dina iOS-enheter, men du kan inte hämta en 4K-version.