Hitta och se på filmer med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos

Du kan köpa eller hyra filmer från iTunes Store i högupplöst format (HD) eller 4K-upplösning. Dessa videor kan även ha HDR (High Dynamic Range) i HDR10, Dolby Vision eller Dolby Atmos.

När du köper eller hyr en film från iTunes Store spelas den automatiskt upp i det format som ger högsta kvalitet på den enhet där du spelar upp den.

Kompatibla enheter kan spela upp videor med högre kvalitet, som 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos från iTunes Store1 och en del tredjepartsappar2.

Format Beskrivning
4K
4K-märke
Video spelas upp med högre upplösning. Videor i HD har en upplösning på 1920 × 1080 pixlar medan videor i 4K har 3840 × 2160, vilket gör bilden både skarpare och mer detaljerad. Videor i 4K ser otroligt bra ut på kompatibla TV-apparater.
HDR
HDR-märke
HDR-videor har bredare omfång av färger och ljusstyrka. Videor med HDR ser fantastiska ut på alla skärmstorlekar.

iTunes Store har stöd för filmer med versioner både för HDR10 och Dolby Vision. Om du ser HDR-symbolen, kan den här iTunes Store-filmen visas i HDR10. Symbolen Dolby Vision visas när filmen är tillgänglig i Dolby Vision.

Apple TV 4K spelar automatiskt upp innehållet i det HDR-format som är kompatibelt med din TV.
Dolby Vision
Dolby Vision-märke
Dolby Atmos
Dolby Atmos-märke
Videor med Dolby Atmos spelas upp med tredimensionellt ljud när det kombineras med ett Dolby Atmos-kompatibelt ljudsystem. Apple TV 4K spelar upp ljud genom ditt hemmasystem med högtalare som automatiskt bestämmer vad som är den bästa högtalarkombinationen att använda. Läs mer om att använda Dolby Atmos med ditt hemmabiosystem och Apple TV 4K.

I iTunes Store motvarar 4K-märket , HDR-märket , Dolby Vision-märket eller Dolby Atmos-märket det högsta tillgängliga formatet som erbjuds av iTunes Store. Automatiskt väljs den högsta formatkvaliteten som stöds av varje enhet. Läs mer om enhetskompatibilitet.

1. Om du köper eller hyr en standardupplöst (SD) video kommer det inte att finnas några mer högupplösta versioner tillgängliga för strömning.

2. Kontakta apputvecklaren om du har frågor om videokvaliteten.

Vad du behöver för att titta på videon med högsta tillgängliga kvalitet

Om du köper eller hyr en film från iTunes Store kan du strömma den både på enheten som du köpte den på och dina andra enheter, så länge du är inloggad med samma Apple-ID på alla enheter. Läs mer om att strömma iTunes Store-filmer eller TV-serier. Din iPhone, iPad, iPod touch, mac, pc eller Apple TV spelar automatiskt upp med den bästa videokvaliteten som finns tillgänglig för enheten och internetanslutningen.

Hitta videor med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos i iTunes Store

Se om en film kan spelas upp i 4K på en kompatibel enhet genom att leta efter 4K-symbol på produktsidan. Som standard finns alla videor du kan köpa eller hyra i iTunes Store tillgängliga för uppspelning i HD3.

Filmer i iTunes Store är kanske tillgängliga i HDR10 HDR-symbol , Dolby Vision Dolby Vision-symbol eller Dolby Atmos Dolby Atmos-märke. Innehållet spelas automatiskt upp med det HDR-format och ljudformat som är kompatibelt med din enhet.

3. Läs mer om att byta mellan 4K/HD och SD i iTunes Store.

Kontrollera kvaliteten på dina tidigare köp

Om du tidigare köpt en HD-film från iTunes Store kan du ha tillgång till versionen med 4K-, HDR-, Dolby Vision- eller Dolby Atmos-förbättringar på en kompatibel enhet. Om ditt iTunes Store-köp inte har en version med hög kvalitet nu kanske den läggs till längre fram.

Kontrollera videokvaliteten genom att trycka eller klicka på en film i biblioteket. Titta längst upp på sidan efter 4K-symbol , HDR-symbol , Dolby Vision-symbol eller Dolby Atmos-märke.

Ta reda på vilken videokvalitet din enhet kan spela upp

Videor i HD har högre upplösning än videor i SD. En del videor har även ännu högre upplösning, med alternativ för 4K för enheter som är kompatibla med 4K.

Hitta din enhet i tabellen nedan för att se om den kan spela upp 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos-innehåll.

Enhet

Medier

iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max
iPad Pro (10,5 tum)
iPad Pro 12,9 tum (2:a generationen)
iPad Pro (11 tum)
iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen)

Kan spela upp HDR- och Dolby Vision-innehåll.

iPad Pro (11 tum) och iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) kan spela upp 4K, HDR
eller Dolby Vision-innehåll till en kompatibel ansluten bildskärm eller tv-apparat.

Apple TV 4K

Kan spela upp 4K, HDR och Dolby Vision-innehåll till en kompatibel ansluten tv-apparat.4
Läs mer om att spela upp innehåll i 4K, HDR och Dolby Vision med din Apple TV.

Kan spela upp Dolby Atmos-innehåll till ett kompatibelt anslutet ljudsystem.
Läs mer om inställningar för surroundljud på din Apple TV 4K.

Kontrollera systemkraven för din Apple-produkt för att se om din enhet kan spela upp videor i 4K, HDR eller Dolby Vision.

4. Om ditt 4K-innehåll inte spelas upp automatiskt går du till Inställningar > Appar > iTunes-filmer och TV-program. Kontrollera sedan att Snabbstart är aktiverat för uppspelning av 4K-, HDR-, Dolby Vision- eller Dolby Atmos-innehåll.

Om du ser ett meddelande om att din enhet kanske inte kan spela upp video i 1080p (HD) eller 4K

När du köper eller hyr en film eller ett tv-program från iTunes Store kan enheten som du använder varna om den inte kan spela upp videoinnehåll i 1080p (HD) eller 4K. Enheten kommer istället att automatiskt spela upp den version av videon som ger högsta möjliga kvalitet för enheten. Dina andra Apple-enheter kan spela upp en version med högre kvalitet om de är kompatibla.

Läs mer om att hämta om köpt innehåll.

Kontrollera internetanslutningen

Ju högre videokvalitet du strömmar, desto snabbare internetanslutning måste du ha. (Apple rekommenderar en lägsta hastighet på 25 MBit/s för 4K-strömning.) Dina Apple-enheter byter automatiskt videokvaliteten till en lägre om din internetanslutning inte är snabb nog.

Du kan hämta en lokal kopia av en HD-film till din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc, och du kan kanske hämta HDR- och Dolby Vision-versioner till dina iOS-enheter, men du kan inte hämta en 4K-version.