Hitta och se på filmer med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos

Lär dig vilka videoformat med hög kvalitet som du kan spela på din enhet när du hyr eller köper filmer från Apple TV-appen.

Ta reda på vilka format som finns tillgängliga i Apple TV-appen

I Apple TV-appen indikerar ikoner som visas på en films produktsida det högsta kvalitetsformatet som Apple TV-appen erbjuder. När du köper eller hyr en film från Apple TV-appen spelas filmen automatiskt i den högsta tillgängliga kvaliteten för den enhet som du använder.

4K-märke

4K-video spelas upp med högre upplösning. HD-videor stöder en upplösning på 1 920 x 1 080, men upplösningen för 4K-videor är 3 840 x 2 160, vilket erbjuder skarpare och mer detaljerade bilder.

HDR-märke Dolby Vision-märke

HDR-videor har bredare omfång av färger och ljusstyrka.

Apple TV 4K spelar automatiskt upp innehållet i det HDR-format som är kompatibelt med din TV.

Dolby Atmos-märke

När du använder ett kompatibelt ljudsystem med Dolby Atmos kommer du att uppleva tredimensionellt ljud. Läs mer om att använda Dolby Atmos med ditt hemmabiosystem och Apple TV 4K.

Det här behöver du för att titta på videon med högsta tillgängliga kvalitet

Om du köper eller hyr en film från Apple TV-appen kan du strömma den på enheten som du köpte den på och dina andra enheter så länge som du är inloggad med samma Apple-ID på alla enheter. Lär dig vad du ska göra om du inte kan strömma filmer eller TV-program. Din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV spelar automatiskt upp med den bästa videokvaliteten som finns tillgänglig för enheten och internetanslutningen.

Om du köper eller hyr en standardupplöst (SD) video kan du inte spela versioner med högre upplösning.

Om du ser ett meddelande om att din enhet kanske inte kan spela upp video i 1080p (HD) eller 4K

När du köper eller hyr en film eller ett tv-program från Apple TV-appen kan enheten som du använder varna om den inte kan spela upp videoinnehåll i 1080p (HD) eller 4K. Enheten kommer istället att automatiskt spela upp den version av videon som ger högsta möjliga kvalitet för enheten. Dina andra Apple-enheter kan spela upp en version med högre kvalitet om de är kompatibla.

Kontrollera kvaliteten på dina tidigare köp

Om du tidigare köpt en HD-film från Apple TV-appen kan du ha tillgång till versionen med 4K-, HDR-, Dolby Vision- eller Dolby Atmos-förbättringar på en kompatibel enhet. Om ditt inköp inte har en version med hög kvalitet nu kanske den läggs till sedan.

Kontrollera videokvaliteten genom att trycka eller klicka på en film i biblioteket. Titta längst upp på sidan efter 4K-symbol , HDR-symbol , Dolby Vision-symbol eller Dolby Atmos-märke.

Kontrollera internetanslutningen

Du behöver en snabb internetanslutning för att strömma videoformat med hög kvalitet. Apple rekommenderar en lägsta hastighet på 25 MBit/s för 4K-strömning. Dina Apple-enheter byter automatiskt videokvaliteten till en lägre om din internetanslutning inte är snabb nog.

Du kan hämta en kopia av en HD-film till din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc, och du kan kanske hämta HDR- och Dolby Vision-versioner till dina iOS- och iPadOS-enheter, men du kan inte hämta en 4K-version.