Skapa och dela en video med Clips på iPhone, iPad eller iPod touch

Använd appen Clips till att spela in en video och lägga till bilder eller annat. Dela den sedan med dina vänner och på sociala medier.

Med appen Clips kan du spela in video och lägga till animerade undertexter i din video medan du spelar in. Du kan även kombinera flera videoklipp och stillbilder för att skapa en enda kontinuerlig video och sedan lägga till effekter som filter, emoji och musik.

skapa ett nytt Clips-projekt på iPhone

Spela in ett nytt videoklipp

1. Öppna appen Clips.*
  2. Tryck på projektsymbolen längst upp till vänster och tryck sedan på plussymbolen.
  3. Starta inspelningen genom att hålla ned den röda inspelningsknappen. Om du inte vill hålla ned knappen kan du svepa uppåt på inspelningsknappen för att låsa den.
  4. Släpp inspelningsknappen för att stoppa inspelningen. Om du låste inspelningsknappen, trycker du på den för att stoppa inspelningen. Leta reda på det nya klippet i tidslinjen längst ned på skärmen.
  5. Titta på dina inspelade klipp genom att trycka på ett klipp i tidslinjen och därefter trycka på uppspelningsknappen.

*Hittar du inte appen Clips? Svep nedåt från mitten av hemskärmen och skriv sedan i Clips i sökfältet. Ser du fortfarande inte appen? Du kanske har tagit bort den. Läs om hur du återskapar en app som du har tagit bort.

lägga till klipp i en video på iPhone

Lägga till fler klipp i en video

Du kan spela in flera klipp och sedan kombinera dem till en hel video. När du lägger till ett klipp i en video hamnar klippet efter det förra i tidslinjen. När du spelar upp videon spelas klippen upp i den ordning som de visas i tidslinjen.

Med följande steg kan du även lägga till stillbilder och videor från ditt bibliotek:

1. Tryck på Bibliotek.
  2. Tryck på en befintlig bild eller video.
  3. Håll ned den röda inspelningsknappen så lång tid som du vill att bilden eller videon ska visas. Om du till exempel väljer en bild och håller ned den röda inspelningsknappen i tre sekunder, kommer bilden i videon att visas i tre sekunder. Och om du väljer en befintlig video i ditt bibliotek och håller ned den röda inspelningsknappen i fem sekunder, kommer de fem första sekunderna av den att visas i din video.
  4. När du har lagt till ett klipp, kan du ändra ordningen på klippen eller ta bort dem.
    • Ändra ordningen på klippen genom att trycka och hålla ned på ett klipp i tidslinjen. Dra det sedan åt vänster eller höger.
    • Ta bort ett klipp från en video genom att välja klippet i tidslinjen och sedan trycka på papperskorgen. Eller dra klippet mot bildskärmens övre del.

lägga till en selfiescen på iPhone X

Lägga till en selfiescen från iPhone X

Selfiescener på iPhone X och senare gör Clips ännu roligare. TrueDepth-kameran klipper in dig i snyggt animerade landskap, abstrakt konst och till och med ombord på Millennium Falcon från Star Wars: The Last Jedi.

Varje scen är en upplevelse helt i 360-grader, vilket innebär att scenen omringar dig från alla vinklar oavsett hur du rör iPhone X.

1. Tryck på Scener.
  2. Välj den scen du vill använda.
  3. Håll iPhone X framför ansiktet.
  4. Håll ned den röda inspelningsknappen för att lägga till scenen i filmens tidslinje.

Läs om vad du kan göra om selfiescener inte roterar i Clips på iPhone X.

dela en Clips-video på iPhone

Dela videor

1. Om videon som du vill dela inte är öppen, trycker du på projektsymbolen i övre vänstra hörnet.
  2. Om du inte ser den du vill ha sveper du åt vänster för att se flera av dina videoprojekt. Öppna sedan videon genom att trycka på den.
  3. Tryck på symbolen dela och välj sedan hur du vill dela. Förutom de vanliga sätten att dela har Clips även en funktion för smart delning,. Det är ett snabbt sätt att välja vänner utifrån vilka som är med i videon och vilka du oftast pratar med. Tryck bara på din väns bild som visas med en liten grön meddelandesymbol.

Radera ett projekt

1. Tryck på projektsymbolen  i det övre vänstra hörnet.
  2. Välj projektet som du vill radera.
  3. Tryck på papperskorgen.