Förhindra att användare raderar Apples inbyggda appar

Läs om hur du återskapar Apples inbyggda appar, som Mail och Kalender, på en hanterad iPhone, iPad eller iPod touch och förhindrar att användarna tar bort dem.

Den här artikeln är avsedd för systemadministratörer. Om du har raderat en av Apples inbyggda appar på din personliga iPhone, iPad eller iPod touch läser du om hur du återskapar den.

Förhindra att användare raderar Apples inbyggda appar

I iOS 11 eller senare kan du använda MDM (Mobile Device Management) för att förhindra att användare raderar inbyggda appar från övervakade enheter.

Om du vill använda denna begränsning inaktiverar du ”Tillåt borttagning av systemappar” och startar sedan om enheten för att inställningen ska börja gälla.

Kontakta din MDM-leverantör för ytterligare instruktioner.

Återskapa en av Apples inbyggda appar som en användare har raderat

Om du beviljar åtkomst till App Store kan användaren återskapa inbyggda appar.

I iOS 11.3 eller senare kan du använda MDM för att återskapa inbyggda appar.