Radera inbyggda Apple-appar på din enhet med iOS 12 eller senare eller Apple Watch

I iOS 12 och senare kan du radera några av de inbyggda Apple_apparna från din iPhone, iPad, iPod touch och Apple Watch.

När en inbyggd app raderas på enheten försvinner också relaterade användardata och konfigurationsfiler. Det kan påverka saker som relaterade systemfunktioner eller information på Apple Watch-enheten.

Inbyggda appar som du kan radera på enheten

Om du har iOS 12 eller senare kan du radera1 dessa appar från din enhet:

• Aktivitet
  • Apple Books4
  • Kalkylator
  • Kalender
  • Kompass
  • Kontakter2
  • FaceTime3
  • Filer
  • Hitta mina vänner
  • Hem
  • iTunes Store
  • Mail
  • Kartor4
  • Mätverktyg
  • Musik4
  • Nyheter (om tillgängligt)
  • Anteckningar
  • Photo Booth
  • Podcaster4
  • Påminnelser
  • Aktier
  • Tips
  • TV (om tillgängligt)
  • Videor
  • Röstmemon
  • Watch-appen5
  • Väder

1. I iOS 10 kan du ta bort inbyggda appar från hemskärmen på enheten men du kan inte radera dem. Se den här artikeln för mer information om inbyggda appar i iOS 10.
  2. Om du raderar appen Kontakter finns all kontaktinformation kvar i appen Telefon.
  3. Om du raderar appen FaceTime kan du fortfarande ringa och ta emot FaceTime-samtal i apparna Kontakter och Telefon.
  4. Om du raderar apparna Apple Books, Kartor, Musik eller Podcast kommer de inte att finnas tillgängliga för användning med CarPlay. Om du raderar appen Musik kan du inte spela upp ljudinnehåll från biblioteket med appar från Apple eller tredje part på vissa bilstereoanläggningar eller stereomottagare.
  5. Om du försöker radera Watch-appen från en iPhone-enhet som är parkopplad med en Apple Watch visas ett varningsmeddelande som uppmanar dig att ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och iPhone innan du kan radera appen.

Radera en inbyggd app på enheten

1. Håll ned appen lätt på iOS-enheten tills den vibrerar. Om appen inte börjar vibrera försöker du trycka mindre hårt.
  2. Tryck på appen och tryck sedan på Radera.
  3. Tryck på hemknappen för att avsluta.

Om du har en Apple Watch raderas appen även på Apple Watch-enheten om du raderar den på iPhone.

Återskapa en inbyggd app som du har raderat

1. Gå till App Store på din iOS-enhet.
  2. Sök efter appen. Se till att du använder exakt samma namn på appen. Hitta rätt namn på inbyggda appar.
  3. Tryck på  för att återskapa appen.
  4. Vänta tills appen har återskapats och öppna den sedan från hemskärmen.

Om du har en Apple Watch återskapas appen även på Apple Watch-enheten om du återskapar den på iPhone.

Det här händer när du raderar inbyggda appar på enheten

Att radera inbyggda appar på enheten kan påverka andra systemfunktioner. Här är några exempel:

• Om du raderar en app på en iPhone-enhet som är parkopplad med en Apple Watch försvinner appen också från hemskärmen på Apple Watch-enheten.
  • Podcaster kommer inte att vara tillgängliga med CarPlay om du raderar appen Podcaster.
  • Om du raderar apparna Aktier och Väder på enheten kommer informationen från dessa appar inte vara tillgänglig någon annanstans. Exempelvis så visas inte information för aktier och väder i Notiscenter på iPhone-enheten, eller som komplikationer eller Överblickar på Apple Watch-enheten.
  • Om du raderar appen Kalkylator visas inte kalkylatorn i Kontrollcenter.

Du kan återskapa en berörd funktion genom att lägga tillbaka de inbyggda apparna på enheten igen.