Kom i gång med en övervakad iPhone eller iPad

Om arbetsgivaren eller skolan ger dig en iPhone eller iPad, kan den vara övervakad. Läs om vad det innebär att använda en övervakad enhet, vad ägaren ser och hur du avgör om din iPhone eller iPad övervakas.

Den här artikeln är avsedd för dem som använder en övervakad iPhone eller iPad från arbetsgivaren eller skolan. Om du är administratör och vill konfigurera övervakning använder du Apple Business Manager, Apple School Manager eller Apple Configurator för att konfigurera dina enheter.

Övervakning ger skolor och företag mer kontroll över enheterna som de äger. Med övervakning kan din administratör tillämpa extra begränsningar som att inaktivera AirDrop eller förhindra åtkomst till App Store. Det innebär också ytterligare enhetskonfigurationer och enhetsfunktioner, som att uppdatera appar eller filtrera webbanvändning utan notiser.

Som standard är din iPhone eller iPad inte övervakad. Övervakning kan bara aktiveras när du konfigurerar en ny enhet. Om din iPhone eller iPad för tillfället inte övervakas måste administratören radera enheten fullständigt för att konfigurera övervakning.

Kontrollera om din iPhone eller iPad är övervakad

Det går att kontrollera om din iPhone eller iPad övervakas genom att titta på enhetens inställningar. Övervakningsmeddelandet finns högst upp på huvudsidan för Inställningar.

Din organisation har också möjlighet att visa ett anpassat ägarmeddelande på låsskärmen med nyttolasten för konfiguration av delad enhet.

Ta reda på vad din administratör övervakar

Om din iPhone eller iPad är övervakad har organisationen som äger enheten möjlighet att installera en profil som styr vilka funktioner enheten har åtkomst till.

Kontrollera dina inställningar om du vill se vilka funktioner administratören har ändrat från standardinställningarna.

Tryck på Inställningar > Allmänt > VPN och enhetshantering. Om det finns en profil installerad trycker du på den för att se vilken typ av ändringar som är gjorda.

iPhone som visar en installerad profil i VPN och enhetshantering

Om du vill veta mer om de funktioner som har ändrats för din specifika organisation frågar du administratören om dessa inställningar tillämpas.

Om din administratör övervakar din plats

Du kan se ett meddelande i inställningarna om att ditt företag eller din skola kan övervaka din internettrafik och hitta din enhet. Den enda gången din administratör kan se platsen för din iPhone eller iPad är om din enhet försätts i Hanterat förlorat läge.

När detta läge är aktiverat avslöjar det enhetens plats för administratören. Om din administratör försätter din enhet i Hanterat förlorat läge låses enheten och du kommer att se ett meddelande på låsskärmen. Din organisation kan inte spåra enhetens plats utan att låsa den och visa en notis.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.