Få hjälp med att föra över Suica-kort till iPhone eller Apple Watch

Försök med stegen nedan om du behöver hjälp med att föra över dina Suica-kort till Apple Pay på iPhone eller Apple Watch.

Se till att du kan lägga till ett kort

Kontrollera statusen för Apple Pay på sidan Systemstatus. Om det är något problem försöker du igen när det är löst. Om det inte är något problem kontrollerar du att du använder en enhet som stöds:

• iPhone 7 eller iPhone 7 Plus köpt i Japan (åka kollektivt och betala i butiker, appar och på webben i Safari)
  • iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS eller iPhone XS Max
  • Apple Watch Series 2 köpt i Japan och parkopplad med en iPhone (åka kollektivt och betala i butiker och appar)
  • Apple Watch Series 3 eller Apple Watch Series 4

Försök att lägga till ett Suica-kort

Efter varje steg provar du att lägga till ditt Suica-kort i Apple Pay:

1. Kontrollera att din enhet är inställd på Japan som land eller region.
    • På iPhone går du till Inställningar > Allmänt > Språk och region. Rulla sedan ned till Region.
    • För Apple Watch öppnar du appen Watch på din iPhone. Gå sedan till fliken Min klocka, tryck på Allmänt > Språk och region och kontrollera din region.
  2. Din födelsedag behöver du endast om du försöker lägga till ett My Suica-kort eller Commuter Suica-kort i Apple Pay. Använd samma födelsedag som du angav när du köpte ditt Suica-kort i plast.
  3. Se till att ditt Suica-kort i plast ligger på en plan yta som inte är av metall. Låt ovandelen av iPhone-enheten vila på Suica-kortets mitt. Håll kvar tills överföringen är klar, vilket kan ta upp till en minut. Det kan underlätta om du håller Suica-kortet och din iPhone i handen.
  4. Se till att du inte har mer än 19 500 Yen på kortet.
  5. Du kan lägga till ett kreditkort med saldo på Suica genom att trycka på Kreditkort eller förbetalt kort i Wallet. Det är bara kreditkortet som kommer läggas till i Apple Pay. Suica-kortet kan inte läggas till och saldot på Suica-kortet kommer vara kvar på kreditkortet i plast.
  6. Vissa Suica-kort (som Student Commuter Suica) kan behöva verifieras innan de kan läggas till i Apple Pay. För att få fler funktioner med Suica-kort i Apple Pay hämtar du och registrerar i appen Suica på iPhone.
  7. Starta om din iPhone eller Apple Watch.
  8. Uppdatera till den senaste versionen av iOS eller watchOS.

My Suica- och Commuter Suica-kort med namn i romaji eller internationella telefonnummer stöds inte. Pasmo och andra pendlarkort stöds inte.

Om du försöker lägga till ytterligare ett Suica-kort i Apple Pay ser du till att namnet på det andra kortet stämmer med namnet på ditt My Suica- och Commuter Suica-kort. Om du har olika namn på flera kort hämtar och registrerar du i appen Suica för iOS och ringer sedan Suica-supporten på 050-2016-5005.

Många Suica-funktioner är inte tillgängliga mellan 00.30 och 05.00. Det omfattar att lägga till kort, lägga till pengar till Suica-kort och spärra och ta bort kort från Hitta min iPhone och iCloud.com.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.