Om du inte kan överföra Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort till din iPhone eller Apple Watch

Försök med stegen nedan om du behöver hjälp med att överföra dina Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort till Apple Pay på din iPhone eller Apple Watch.

Se till att du kan lägga till ett kort

Kontrollera statusen för Apple Pay på sidan Systemstatus. Om det är något problem försöker du igen när det är löst. Om det inte är något problem kontaktar du ditt kollektivtrafikföretag och säkerställer att du använder en enhet som stöds.1,2

Uppdatera till den senaste versionen av iOS eller watchOS.

Prova att lägga till ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort

Efter varje steg provar du att lägga till ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i Apple Pay:

1. Ditt födelsedatum krävs bara om du försöker lägga till ett personligt My Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort eller ett kort med ett pendlingsabonnemang i appen Plånbok. Använd samma födelsedatum som du angav när du köpte Suica- eller PASMO-kortet i plast.
  2. Se till att ditt plastkort ligger på en plan yta som inte är av metall. Låt ovandelen av iPhone-enheten vila på kortets mitt. Håll kvar tills överföringen är klar, vilket kan ta upp till en minut. Det kan underlätta om du håller kortet och din iPhone i handen.
  3. Se till att du inte har mer än 19 500 Yen på kortet.
  4. Du kan lägga till ett kreditkort med saldo i Suica eller PASMO genom att trycka på Kreditkort eller Förbetalt kort i Plånbok. Det är bara kreditkortet som läggs till i Apple Pay. Suica- eller PASMO-kortet kan inte läggas till och saldot på Suica- eller PASMO-kortet kommer vara kvar på kreditkortet i plast.
  5. Vissa Suica- och PASMO-kort (som Student Commuter Suica) kan behöva verifieras innan de kan läggas till i Apple Pay. För att få fler funktioner med Suica- eller PASMO-korten i Plånbok-appen kan du hämta och registrera dem i Suica-appen eller PASMO-appen på din iPhone.
  6. Starta om din iPhone eller Apple Watch.
  7. Uppdatera till den senaste versionen av iOS eller watchOS.

My Suica-kort, personligt PASMO-kort eller Commuter Suica- och PASMO-kort med namn i romaji eller internationella telefonnummer stöds inte.

Om du försöker lägga till ytterligare ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i Apple Pay ser du till att namnet på det andra kortet stämmer med namnet på ditt My Suica-kort eller Commuter Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort. Om du har olika namn på flera kort hämtar och registrerar du dem i appen Suica eller PASMO för iOS.

Många funktioner är inte tillgängliga för kunder mellan 00.30 och 05.00 JST. Detta innefattar att lägga till kort, lägga till pengar på Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort och förnya pendlingsabonnemang.

1. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.
  2. Kontrollera att du har loggat in på iCloud på alla dina enheter. På din iOS-enhet behöver du ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod. På din Apple Watch behöver du ställa in en lösenkod. Om du loggar ut från iCloud eller tar bort din lösenkod kommer alla kreditkort, betalkort, förbetalda kort, resekort, ID-kort för studenter och Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort att tas bort från den enheten.
  3. Vill du lägga till ett PASMO- eller ICOCA-kort i Plånbok behöver du ställa in tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-ID.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.