Ladda dina AirPods och läs mer om batteritid

Läs om hur du laddar dina AirPods och deras laddningsfodral och hur du förlänger deras batteritid.

Placera dina AirPods i fodralet när de ska laddas. Eftersom fodralet räcker till att ladda AirPods helt flera gånger, kan du ladda när du ute och rör på dig. Håll dina AirPods laddade genom att alltid lägga tillbaka dem i fodralet när de inte används.

Du kan ladda ditt trådlösa laddningsfodral med en Qi-certifierad laddningsplatta. Se till att du placerar fodralet på laddaren med statuslampan vänd uppåt och att locket är stängt. Statuslampan ska visa den aktuella laddningsnivån i 8 sekunder. Om du har AirPods Pro kan du trycka på fodralet när den är på laddningsplattan för att se om dina AirPods fortfarande laddar (gult ljus) eller är fulladdade (grönt ljus).

Anslut Lightning-kabeln som medföljde AirPods i Lightning-kontakten på fodralet för att ladda ditt fodral kabelanslutet. Du kan använda en Lightning-till-USB-C-kabel eller en Lightning-till-USB-kabel. Anslut sedan den andra änden av kabeln till en usb-port eller laddare. Du kan ladda fodralet med eller utan AirPods inuti. Du laddar snabbast om du använder en USB-laddare till iPhone eller iPad eller ansluter dem till din Mac.

Se Kontrollera laddningsstatusen för en detaljerad laddningsstatus och laddningsnivå.

Läs om batteritid

När laddningen i AirPods-batteriet börjar bli låg hörs en ton i den ena eller båda AirPods. Tonen hörs en gång när batteriet är lågt och en gång strax innan dina AirPods stängs av.

Det här kan du förvänta dig av AirPods Pro:

• Med flera laddningar i fodralet får du upp till 24 timmars lyssningstid7 eller över 18 timmars samtalstid.10
  • Dina AirPods kan ge upp till 4,5 timmars lyssningstid8 eller upp till 3,5 timmars samtalstid med en enda laddning.11
  • Om du laddar dina AirPods Pro i fem minuter i fodralet får du ungefär 1 timmes lyssningstid 9 eller ungefär 1 timmes samtalstid.12

Det här kan du förvänta dig av AirPods (2:a generationen):

• Med flera laddningar i fodralet får du upp till 24 timmars lyssningstid1 eller upp till 18 timmars samtalstid.2
  • Dina AirPods kan ge upp till 5 timmars lyssningstid3 eller 3 timmars samtalstid med en enda laddning.4
  • Om du laddar dina AirPods i 15 minuter i fodralet får du upp till 3 timmars lyssningstid5 eller upp till 2 timmars samtalstid.6

Kontrollera laddningsstatusen

Du kan kontrollera laddningsstatusen för AirPods med laddningsfodral på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iOS-enheten

Öppna locket på fodralet med AirPods inuti och håll fodralet nära din iPhone-enhet. Efter några sekunder visas laddningsstatusen för dina AirPods med laddningsfodral.

Du kan även kontrollera laddningsstatusen för dina AirPods med laddningsfodral i widgeten Batterier på en iOS-enhet. Laddningen för fodralet visas bara om minst en av dina AirPods finns i fodralet.

På Mac-datorn

1. Öppna locket eller ta ur AirPods från fodralet.
  2. Klicka på Bluetooth-symbolen  i menyraden.
  3. Håll muspekaren över AirPods med laddningsfodral i menyn.

Läs om statuslampan

Bild på trådlöst laddningsfodral, statuslampan markerad

Trådlöst laddningsfodral: Statuslampan finns på framsidan av fodralet.

Laddningsfodral: Fodralets statuslampa finns i utrymmet mellan AirPods-uttagen:

När dina AirPods ligger i fodralet och locket är öppet, visar lampan laddningsstatusen för dina AirPods. När dina AirPods inte ligger i fodralet, visar lampan statusen för ditt fodral. Grönt ljus betyder helt laddat, och gult ljus betyder att en hel laddning finns kvar.

När du ansluter det trådlösa laddningsfodralet till en laddare eller placerar det på en Qi-certifierad laddningsplatta, lyser statuslampan i 8 sekunder. Om ljuset blinkar vitt är dina AirPods redo att ställas in med en av dina enheter. Om lampan blinkar gult kan du behöva ställa in dina AirPods igen.

1. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 %. Testet bestod av en fullständig batteriurladdning för AirPods genom att spela upp ljud tills den första AirPod-luren slutade spela upp. De uttömda AirPods laddades till 100 procent och därefter återupptogs uppspelningen av ljudet tills den första AirPod-luren slutade spela upp. Denna cykel upprepades tills såväl AirPods som laddningsfodral var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  2. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara. Volymen var inställd på 50 %. Testet bestod även fullständig batteriurladdning av AirPods med ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. De uttömda AirPods laddades till 100 procent och därefter återupptogs mobiltelefonsamtalet tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. Denna cykel upprepades tills såväl AirPods som laddningsfodral var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  3. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 %. Testet bestod av en fullständig batteriurladdning för AirPods genom att spela upp ljud tills den första AirPod-luren slutade spela upp. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  4. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara.  Volymen var inställd på 50 %. Testet bestod även fullständig batteriurladdning av AirPods med ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  5. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 %. Testet av 15-minutersladdningen utfördes med uttömda AirPods som laddades i 15 minuter. Därefter startades ljuduppspelningen tills den första AirPod-luren slutade spela upp. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  6. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara.  Volymen var inställd på 50 %. Testet av 15-minutersladdningen utfördes med uttömda AirPods som laddades i 15 minuter. Därefter startades ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  7. Tester utfördes av Apple i oktober 2019 med en förhandsversion av AirPods Pro med trådlöst laddningsfodral och mjukvara som var parkopplad med iPhone 11 Pro Max-enheter och en försläppsversion av mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 % och aktiv brusreducering var aktiverat. Testet bestod av en fullständig batteriurladdning av AirPods Pro genom att spela upp ljud tills den första AirPod Pro-luren slutade spela upp. De urladdade AirPods Pro laddades till 100 procent och därefter återupptogs uppspelningen av ljudet tills den första AirPod Pro-luren slutade spela upp. Denna cykel upprepades tills såväl AirPods Pro som laddningsfodral var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  8. Tester utfördes av Apple i oktober 2019 med en förhandsversion av AirPods Pro med trådlöst laddningsfodral och mjukvara som var parkopplad med iPhone 11 Pro Max-enheter och en försläppsversion av mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 % och aktiv brusreducering var aktiverat. Med aktiv brusreducering och transparens avstängt var lyssningstiden upp till 5 timmar. Testet bestod av en fullständig batteriurladdning av AirPods Pro genom att spela upp ljud tills den första AirPod Pro-luren slutade spela upp. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  9. Tester utfördes av Apple i oktober 2019 med en förhandsversion av AirPods Pro med trådlöst laddningsfodral och mjukvara som var parkopplad med iPhone 11 Pro Max-enheter och en försläppsversion av mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 % och aktiv brusreducering var aktiverat. Testet av 5-minutersladdningen utfördes med urladdade AirPods Pro som laddades i 5 minuter. Därefter startades ljuduppspelningen tills den första AirPod Pro-luren slutade spela upp. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  10. Tester utfördes av Apple i oktober 2019 med en förhandsversion av AirPods Pro med trådlöst laddningsfodral och mjukvara som var parkopplad med iPhone 11 Pro Max-enheter och en försläppsversion av mjukvara. Volymen var inställd på 50 % och aktiv brusreducering var aktiverat. Testet bestod även av fullständig batteriurladdning av AirPods Pro med ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod Pro-luren slutade spela upp samtalsljudet. De urladdade AirPods Pro laddades till 100 procent och därefter återupptogs mobiltelefonsamtalet tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. Denna cykel upprepades tills såväl AirPods Pro som laddningsfodral var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  11. Tester utfördes av Apple i oktober 2019 med en förhandsversion av AirPods Pro med trådlöst laddningsfodral och mjukvara som var parkopplad med iPhone 11 Pro Max-enheter och en försläppsversion av mjukvara. Volymen var inställd på 50 % och aktiv brusreducering var aktiverat. Testet bestod även av fullständig batteriurladdning av AirPods Pro med ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod Pro-luren slutade spela upp samtalsljudet. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  12. Tester utfördes av Apple i oktober 2019 med en förhandsversion av AirPods Pro med trådlöst laddningsfodral och mjukvara som var parkopplad med iPhone 11 Pro Max-enheter och en försläppsversion av mjukvara.  Volymen var inställd på 50 % och aktiv brusreducering var aktiverat. Testet av 5-minutersladdningen utfördes med urladdade AirPods Pro som laddades i 5 minuter. Därefter startades ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod Pro-luren slutade spela upp samtalsljudet. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.