Ladda dina AirPods med laddningsfodral och läs om batteritid

Läs om hur du laddar dina AirPods med laddningsfodral och hur du förlänger deras batteritid.

Placera dina AirPods i fodralet när de ska laddas. Eftersom fodralet räcker till att ladda AirPods helt flera gånger, kan du ladda när du ute och rör på dig. Håll dina AirPods laddade genom att alltid lägga tillbaka dem i fodralet när de inte används.

Anslut Lightning-kabeln som medföljde AirPods i Lightning-kontakten på fodralet. Anslut sedan den andra änden av kabeln till en USB-port eller laddare. Du kan ladda fodralet med eller utan AirPods inuti. Du laddar snabbast om du använder en usb-laddare till iPhone eller iPad eller ansluter dem till din Mac.

Du kan ladda ditt trådlösa laddningsfodral med en Qi-certifieerad laddningsplatta eller med Lightning-kontakten. Se till att du placerar fodralet på laddaren med statuslampan vänd uppåt och att locket är stängt. Statuslampan ska visa den aktuella laddningsnivån i 8 sekunder. Om du vill se laddningsstatusen medan du laddar dina AirPods läser du Kontrollera laddningsstatusen.

Läs om batteritid

När laddningen i AirPods-batteriet börjar bli låg hörs en ton i den ena eller båda AirPods. Tonen hörs en gång när batteriet är lågt och en gång strax innan dina AirPods stängs av.

Det här kan du förvänta dig av AirPods (2:a generationen):

• Med flera laddningar i fodralet får du upp till 24 timmars lyssningstid1 eller upp till 18 timmars taltid.2
  • Dina AirPods kan ge upp till 5 timmars lyssningstid3 eller 3 timmars taltid med en enda laddning.4
  • Om du laddar dina AirPods i 15 minuter i fodralet får du upp till 3 timmars lyssningstid5 eller upp till 2 timmars taltid.6

Det här kan du förvänta dig av AirPods (1:a generationen):

• Dina AirPods kan ge upp till 5 timmars lyssningstid eller 2 timmars taltid med en enda laddning.
  • Med flera laddningar i fodralet får du upp till 24 timmars lyssningstid, eller upp till 11 timmars taltid.
  • Om du laddar AirPods i 15 minuter i fodralet får du upp till 3 timmars lyssningstid eller mer än en timmes taltid.

Kontrollera laddningsstatusen

Du kan kontrollera laddningsstatusen för AirPods med laddningsfodral på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iOS-enheten

Öppna locket på fodralet med AirPods inuti och håll fodralet nära din iPhone-enhet. Efter några sekunder visas laddningsstatusen för dina AirPods med laddningsfodral.

Du kan även kontrollera laddningsstatusen för dina AirPods med laddningsfodral i widgeten Batterier på en iOS-enhet. Laddningen för fodralet visas bara om minst en av dina AirPods finns i fodralet.

På Mac-datorn

1. Öppna locket eller ta ur AirPods från fodralet.
  2. Klicka på  menyn i menyfältet.
  3. Håll muspekaren över AirPods med laddningsfodral i menyn.

Läs om statuslampan

Bild på trådlöst laddningsfodral, statuslampan markerad

Trådlöst laddningsfodral: Statuslampan finns på framsidan av fodralet.

Laddningsfodral: Fodralets statuslampa finns i utrymmet mellan AirPods-uttagen:

När dina AirPods ligger i fodralet och locket är öppet, visar lampan laddningsstatusen för dina AirPods. När dina AirPods inte ligger i fodralet, visar lampan statusen för ditt fodral. Grönt ljus betyder helt laddat, och gult ljus betyder att en hel laddning finns kvar.

När du ansluter det trådlösa laddningsfodralet till en laddare eller placerar det på en Qi-certifierad laddningsplatta, lyser statuslampan i 8 sekunder. Om ljuset blinkar vitt är dina AirPods redo att ställas in med en av dina enheter. Om lampan blinkar gult kan du behöva ställa in dina AirPods igen.

1. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 %. Testet bestod av en fullständig batteriurladdning för AirPods genom att spela upp ljud tills den första AirPod-luren slutade spela upp. De uttömda AirPods laddades till 100 procent och därefter återupptogs uppspelningen av ljudet tills den första AirPod-luren slutade spela upp. Denna cykel upprepades tills såväl AirPods som laddningsfodral var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  2. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara. Volymen var inställd på 50 %. Testet bestod även fullständig batteriurladdning av AirPods med ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. De uttömda AirPods laddades till 100 procent och därefter återupptogs mobiltelefonsamtalet tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. Denna cykel upprepades tills såväl AirPods som laddningsfodral var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  3. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 %. Testet bestod av en fullständig batteriurladdning för AirPods genom att spela upp ljud tills den första AirPod-luren slutade spela upp. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  4. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara.  Volymen var inställd på 50 %. Testet bestod även fullständig batteriurladdning av AirPods med ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  5. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 %. Testet av 15-minutersladdningen utfördes med uttömda AirPods som laddades i 15 minuter. Därefter startades ljuduppspelningen tills den första AirPod-luren slutade spela upp. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.
  6. Testerna utfördes av Apple i februari 2019 med förhandsversioner av AirPods (2:a generationen), laddningsfodral och trådlöst laddningsfodral samt mjukvara parkopplade med iPhone XS Max-enheter och försläppt mjukvara.  Volymen var inställd på 50 %. Testet av 15-minutersladdningen utfördes med uttömda AirPods som laddades i 15 minuter. Därefter startades ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-luren slutade spela upp samtalsljudet. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.